zaterdag 19 november 2011

Uitslagen 18 november 2011

Het was een gezellige avond met uitslagen die je toch anders had verwacht, dan wel gehoopt. Het is weer duidelijk dat je veelal niet krijgt wat je verwacht en nog minder op wat je hoopt. Zo zijn de uitslagen een spel op zich. Een kansspel op zich, waar vele zich een (denk)vermogen aan hebben verloren. Dan gaan we snel over naar de totouitslagen van deze week.

In groep 1 hadden we de broedermoord. En zo als het hoort moet je het van je familie maar hebben, en dus snoept Jan jr een punt van Julian af. Een troost voor Julian: het punt blijft wel in de familie. Voor de overige is er nog een kans om van hem te winnen. Het maakt groep 1 meteen een stuk spannender.

Arjan Kouwenhoven en John Leer zijn zwaar met elkaar op de vuist gegaan, zodat de stukken in het rond vlogen. Het moge niet verbazend zijn geweest dat het punt de wedstrijd niet heeft overleefd en door beide de helft als trofee naar huis kon worden genomen.

Zoals iedereen weet speelt Ben dit jaar extern voor Rokado. Dat was een beladen keuze en het lijkt er op dat iedere tegenstander in de interne nu wil bewijzen dat bij ons toch de zwaardere gevechten plaatsvinden. Ja, Ben weet het beste in zijn tegenstanders naar boven te halen. Niet altijd even verstandig omdat hij nu nog weleens aan het kortste eind trekt. Dat was ook zo bij Jesus die er dan ook met de winst vandoor ging.


In groep 2 gebeurde er ook bijzondere dingen.
Eduard kwam met zijn been in het gips aan het boord. Die gipspoot kwam goed van pas om Ton een beentje te liggen. Het was aan het goede evenwichtsgevoel van Ton te danken dat hij op tijdvoorsprong nog een remise wist binnen te slepen.

Nu zou u denken dat Sascha van de gelegenheid gebruik zou maken om zijn voorsprong uit te breiden. De partij tegen Theo Zoetermeijer gaf daar elotechnisch gezien voldoende kansen voor. Sascha kwam goed beslagen ten ijs en had voor de Van den Berg-tactiek gekozen. Hij voerde hem echter maar voor de helft uit. Het te laat komen was met een half uur perfect. Hij vergat echter ook het punt binnen te halen, terwijl Theo toch zo sportief was om ook zijn bedenktijd met de helft van het te laat komen te verminderen. Of had daarmee Sascha te weinig tijdsdruk om de winst effectief binnen te halen????

In groep 3 speelde Lennart de sterren van de hemel tegen Stoffer. Of hij haalde daar zijn inspiratie vandaan. Gedurende de partij was zijn blik vaak tergend omhoog gericht. Ja,Stoffer ligt je weleens het vuur aan de schenen en je kan je dan weleens afvragen waarom het juist jou moest overkomen. Gelukkig voor Lennart wist hij het vuur te smeulen en als dank daarvoor het punt te scoren.

Martin In 't Veld speelde in de passagecup tegen Henk van der Velden een dusdanig enerverende partij dat zelfs Vervoer op Maat hem vergat op te halen. Gelukkig is Martin wel goed thuisgekomen. Ook al was dat met lege handen.

Janus de Vries gaf Cor de Wit geweldig partij en het was pas in het middenspel dat met een enkele pionwinst van Cor de partij toch naar de voorzitter ging. Janus heeft er wel veel van geleerd.

Tot slot waren Fatih Kartal en Faniƫl Teggai vanaf negen uur weer van de partij. Omdat iedereen al ingedeeld was speelde ze tegen elkaar. En als ik het goed heb (ik heb het einde van de partij door de spanning van de thuisspelende teams gemist) heeft Fatih gewonnen.

Vanaf woensdag kunt u wederom u Totoformulieren invullen en inleveren.

4 opmerkingen:

sascha zei

Een leuk verslag Ruud! ga zo door

Anoniem zei

Off topic - check de enquete op www.kennemercombinatie.nl !

Adri zei

De enquete laat tot nu toe zien dat KC niet helemaal gerust is. Ook daat loopt de spanning hoog op. Dat belooft wat!!

Adri zei

Statistisch gezien is de kans dat CE zaterdag wint 54 tegen 46. voor wat het waard is.