woensdag 2 november 2011

Net niet

Ruud Kok verwoordde het al zo treffend in een reactie: ''Het is gewoon onze week niet''.
Met het verlies van twee geliefde clubgenoten nog in de benen verscheen het eerste aan de start in Utrecht tegen Paul Keres 1. Een ploeg die in de eerste ronde opgeveegd werd door de Kennemer Combinatie (8-2!), maar toch een niet te onderschatte ploeg heeft. Dat bleek maar weer eens, want we keerden gedesillusioneerd huiswaarts met een 5.5-4.5 nederlaag op zak en met de wetenschap dat we een aantal uitgelezen mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen aan ons voorbij hebben laten gaan.

De wedstrijd begon voorspoedig: Mher Hovhanisian en Daniyal Saiboulatov wonnen gemakkelijk van respectievelijk Andries Mellema (2174) en Willem van de Fliert (2123). Vervolgens speelde Valery Maes remise tegen Berth Both (2175). Maar toen begonnen de eerste regenwolken aan de tot dan toe zo blauwe lucht te verschijnen. Arben Dardha speelde remise tegen Mark Smits (2204) in een partij waar hij eigenlijk de hele tijd beter stond, Roger vergooide een mooie stelling tegen Paul Hommerson (2263) en Michel de Wit vond net niet de winst tegen Peter Lombaers (2241), wat niet geheel onbegrijpelijk was als u de treurige dagen die hij achter de rug had in ogenschouw neemt.

De tussenstand was nu 2.5-3.5 in ons voordeel. Daar kwam nog een halfje bij middels een remise van Erik van der Doel tegen Hugo ten Hertog (2345). Dat was waarschijnlijk een van de weinige borden waar we niet over mogen klagen wat betreft de uitslag.
Van de overige borden leek er van onze kant een speler op winst af te stevenen, een op weg naar minimaal een remise en een was nog aan het vechten voor remise. De overwinning leek in de pocket. Hoe anders zou het lopen...

Als eerste speelde ik (de op winst af stevende) remise tegen Xander Wemmers (2395), in een partij waar ik in het begin slechter stond, maar waar ik het op het einde in het eindspel zeker ergens beter had kunnen doen. Vervolgens verloor Jan (de voor remise vechtende) van Gerben Veltkamp (2212) en op het laatst verloor tot overmaat van ramp ook nog Bruno Laurent (de op weg gaande naar minimaal een remise) van Jan Breukelman (2232).

Zo verloren wij deze wedstrijd vol gemiste kansen en keerden wij in mineur terug naar Rotterdam. Als wij de volgende wedstrijd echter winnen van Kennemer Combinatie 1, ligt de strijd om de kroon in klasse 1B weer helemaal open.
Dus komt dat zien op zaterdag 26 november in het hol van de leeuw!

Julian

1 opmerking:

Adri zei

Zoals te lezen valt is de onverwachte dreun keihard aangekomen, dus een extra prikkel om met het mes tussen de tanden naar KC te gaan en dat weet KC dus die zal het team wel drastisch wijzigen. Benieuwd wat CE daar tegenover zet. Dus kom ik dat zeker zien.