maandag 17 oktober 2011

In memoriam: ongeslagen status eerste jeugdteam

De schrik sloeg u misschien al om het hart na de eerst twee woorden van de titel gelezen te hebben. Gelukkig is er niemand dood, maar feit is wel dat wij onze eerste wedstrijd in 1.5 jaar verloren hebben. Afgelopen zaterdag speelden wij de 3e en 4e ronde in de jeugdclubcompetitie meesterklasse A. Waar de eerste twee wedstrijden nog gemakkelijk gewonnen werden, kregen wij nu al in de eerste ronde van die dag een nederlaag te verwerken. Al waren er wat verzachtende omstandigheden (3/4 van het team had wel iets waardoor zij niet optimaal aan de start konden verschijnen), toch was het jammer dat we verloren met 2.5-1.5 van Amersfoort. Roger verloor van de sterke Lars Ootes (2375), ik speelde remise tegen Wesley Vermeulen (2234), Marco verloor van Adriaan de Jongh (2192) en ten slotte zorgde Jan nog voor enige blijdschap door middel van een overwinning op Danny de Ruiter (2083).

Na deze deceptie hebben we ons weer goed herpakt door het team van Veenendaal te verslaan.
Roger won gemakkelijk van Joost Offringa (2129), Marco van Ferdinand Binnendijk (1816) en Jan van Thomas Slijper (1691). Ik , geheel in de stijl van die dag, speelde remise tegen Jan Pijkeren (1898).

Gelukkig is nog niet alles verloren. Mochten wij de volgende keer Chesscool 1 verslaan, dan staan wij weer gedeeld bovenaan.


Julian van Overdam


1 opmerking:

Sascha zei

Netjes hoor heren!!