donderdag 22 september 2011

Tekeningen te koop van de bruggen van Rotterdam!


Sinds Dick de Wit ziek is maken Dick en ik kleine uitstapjes in Rotterdam, twee keer per week wandelen we een stukje. Ik heb altijd wel een schetsboekje bij me dus ook tijdens de wandelingen.
Om ons steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van geneesmiddelen tegen kanker hebben we al wandelend een plan bedacht. Dick werkte tot oktober 2010 bij het ingenieursbureau van de gemeente Rotterdam en daar maakte hij onder andere technische tekeningen van bruggen.
Nu gaan we wandelen met het doel een brug te scoren. In Rotterdam zijn namelijk wel duizend bruggen. We kiezen een brug, wandelen er over en er omheen, zoeken de mooiste plek met zicht op de brug en daar maak ik dan een tekening van.
Thuis maak ik de tekening af. Dick schrijft een stukje over de brug en dan wordt de tekening afgedrukt, genummerd en gesigneerd en voorzien van een vingerafdruk met sticker als bewijs van echtheid en vervolgens ingelijst. De kunstwerkjes worden in beperkte oplage verkocht. Van de verkoopprijs wordt 20% of 30% gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding.
Het gekke is: het helpt, het geeft een goed gevoel in deze machteloze situatie.
Op www.staoptegenkanker.nl  en dan Bruggen van Rotterdam vindt je onze actiepagina! Doneer ook een bedrag en help het onderzoek naar de bestrijding van kanker. Een tekening van een brug kopen? Kijk op deze pagina.
 
Bij het evenement Raamkunst aan de Provenierssingel worden bij zorgcentrum de Provenier (waar Dick woont) de tekeningen van 24 september tot 9 oktober voor het raam aan de singelkant geexoposeerd. Dick staat natuurlijk op elke tekening. Ik hoop dat er veel schakers zullen gaan kijken. en ook hoop ik dat ik nog veel bruggen met Dick kan bezoeken om ze te vereeuwigen in een mooie tekening.

Pia Sprong.

Tekening Pia: De Vier Leeuwenbrug

3 opmerkingen:

Ruud Kok zei

Wat een geweldig initiatief. Het geeft inderdaad een positieve invulling van machteloze en oneerlijke situatie. Hoewel Mijn budget beperkt is, wil ik de tekening van de Vier Leeuwenbrug graag hebben in het formaat van 20 bij 30. Het toeval wil dat mijn overgrootvader daar rond de eeuwwisseling naar de 20ste eeuw bruggenwachter is geweest. Toch erken ik dat ik voornamelijk benieuwd ben naar het stukje van Dick. Hij is en blijft veel in de gedachte van alle clubleden.

PeterK zei

Zeer goede actie van Dick en Pia en hopelijk zijn veel clubleden en ook schakers buiten onze club bereid om deze actie met een donatie te ondersteunen zodat Dick en Pia minstens het streefbedrag (zie actiepagina) gaan halen! Maak een bedrag over en/of koop een schilderij van een van de bruggen!

JCA zei

Wanneer nu iedereen van CE, die dit jaar een bondspartij verprutst, een donatie plaatst op de site tegen kanker...
Dan moet dat streefbedrag makkelijk gehaald worden.
(Grootste prutser koopt dan ook een grote afbeelding?)