zondag 18 september 2011

Eerste neemt revanche




In de openingswedstrijd van het seizoen heeft het eerste zich gerevancheerd voor de nederlaag van twee seizoenen geleden tegen DD 1. Waar 2 jaar geleden nog met 4.5/3.5 verloren werd, had CE in de groene passage dit keer geen probleem met de hagenaars: 6-4 was de terechte einduitslag.

CE begon met een aardig versterkt team aan de wedstrijd. Op bord 2 nam GM Erik van der Doel plaats, bord 10 werd bezet door FM Arben Dardha en op bord 7 speelde Maurice Manoch. Daarentegen misten we Roger Meng, die in Bulgarije het EK jeugd speelde.

De wedstrijd begon voorspoedig. Als eerste wist Mher Hovhanisian met zwart tegen Lukasz Korecki (2084) een betere stelling snel te verzilveren in een vol punt. Niet snel daarna volgde Michel de Wit, die zoals gebruikelijk eerst de opening zwaar mishandelde maar daarna toch nog met sterk spel de volle buit binnen wist te slepen tegen Jos de Waard (2065). Daarna volgde een remise van Marco Kirana tegen Rogier van Egmond (2192). In het begin stond Marco waarschijnlijk iets beter, maar zijn tegenstander verdedigde goed en een puntendeling was het logische resultaat.
Ikzelf tekende voor de 3e overwinning. Tegen Arie Werksma (2201) kwam ik al snel iets beter te staan, en door de slechte positionering van mijn opponent's stukken, kon ik na een tijdje 1-0 op het scoreformulier schrijven.

De stand was nu 3.5-0.5. Nog 2 overwinningen en de 2 matchpunten waren binnen.

Eerst kwam er nog een halfje bij. Jan van Overdam kwam uit een zeer slechte stelling terug tegen Martijn Otten (2006) en wist nog een remise uit het vuur te slepen.
Vervolgens verloor Maurice Manoch van de sterke Lars Vistisen (2241). Na eerst taai verdedigd te hebben, raakte Maurice in tijdnood het spoor bijster.
Daniyal Saiboulatov leek op een overwinning af te stevenen tegen GM John van der Wiel (2448). Hij bereikte een zeer betere tot gewonnen stelling. Maar John liet weer eens zien waarom hij vroeger tot de wereldtop behoorde en Daniyal moest met een remise genoegen nemen. Bruno Laurent kon helaas geen potten breken tegen FM Gerrit Prakken (2258) en liep tegen een nederlaag aan.

Nu waren er nog 2 partijen bezig. Arben Dardha tegen Ronald Dickhoff (2150) en Erik van der Doel tegen FM Jeroen Blokhuis (2326). Als eerste speelden Arben en zijn tegenstander remise. Vervolgens haalde Erik de winst binnen met een subtiel staaltje eindspelkunst. 6-4.

Zo is het eerste het seizoen als debutant in de eerste klasse voortvarend begonnen. Volgende keer wacht weer een zware tegenstander: Paul Keres. We gaan dan proberen het resultaat van zaterdag te herhalen.

Julian

Bekijk meer foto's van Marcel Dirks van de wedstrijd van het eerste!

1 opmerking:

Adri zei

Een veelzeggende titel, Gezien de sterkte van 1B zou het best eens kunnen zijn dat opnieuw
KC en CE elkaar betwisten om het kampioenschap. Een uitgelezen kans om aan KC Een koekje van eigen
deeg te presenteren. OK het is nog te vroeg maar toch. Ik zie het al gebeuren CE komt daar buitengewoon
verrassend met gem. 2700 op de proppen. ops! das even slikken.