zaterdag 7 augustus 2010

Zwoegen in Dieren

zwoegen in Dieren

Vannacht geland na een zonnige vakantie op Kreta trof ik de volgende foto aan in mijn mailbox. Met dank aan Lendert.  Vandaag starten Jan en Julian in het verre Zeeland. Ik verwacht van wat spelers nog wel een leuk verslag, een fragment dat grappig is of mooi.  Binnenkort start de PK RSB. Ook daar kunnen best nog wat spelers bij. Samir Akrawi is de te kloppen man. ( naast Spaan natuurlijk )

Cor de Wit

3 opmerkingen:

Jason zei

Bij deze foto hoort nog wel een verhaaltje natuurlijk.

Adri zei

Goed, ik probeer het, heeft Frank wit of zwart? zo te zien gaat z'n hand uit naar een wit stuk tja dan het is niet bepaald een makkie om de zwarte koning met loper en paard mat te zetten.
Frank weet nu alles wat zwoegen is getuige z'n houding.
Is het Frank gelukt? of toch maar even navragen bij Sophia, hoe zit dat ook alweer.

Frank Thoma zei

Frank had wit. Had eerder een totaal gewonnen eindspel waarin hij zijn tegenspeler Michael trachtte te foppen. Niet dus. Dit bleef toen over. Koning naar de verkeerde hoek (foto) lukte nog wel. Zelfs koning naar de goede hoek brengen ook. Loper op e7 en paard op e5. Helemaal goed en toen een blunder op het moment dat je denkt er te zijn. Remise. Jammer, want het was toch wel grappig geweest in de kelder van het toernooi dit eindspel tot een goed eind te brengen. Memorabel was het wel.
Frank.