zondag 29 augustus 2010

Schaakfietstocht!


De ledenvergadering nadert weer en dus ook de jaarlijkse Charlois Europoort Schaakfietstocht (zie verslag vorig jaar)! Dit jaar hopen we weer een tochtje te kunnen maken, de 5e editie alweer. Het plan is om te rijden op zondag 5 september. We willen dan starten bij metrostation Heemraadlaan in Spijkenisse, maar je kunt ook aansluiten direct bij het pontje van Hekelingen (beide kanten) of elders mocht je via de Heinenoordtunnel komen bijvoorbeeld. Vanuit Spijkenisse rijden we dus naar het pontje van Hekelingen en door de Hoeksche Waard en over het Hellegatsplein naar achtereenvolgens Willemstad, Fort de Hel, en we eindigen de heenreis bij Fort Sabina, alwaar op die dag toevallig een schaaktoernooi gespeeld wordt van 13:00 tot 17:00 uur. Een fraaie lokatie: http://www.schaakhoeve.nl/schaakhoeve/

Uiteraad zou het te ver gaan om mee te doen met dit viertallentoernooi, maar we kunnen er ongetwijfeld een leuk uurtje verpozen, en wat eten drinken en vluggeren op deze fraaie lokatie. De terugreis gaat dan weer over het Hellegatsplein, en via een iets andere route in de Hoeksche Waard weer terug naar Hekelingen, waar we tussen vijf uur en half zes weer aankomen.
Het lijkt ons een fraaie tocht, die zal uitkomen op ongeveer 55/60 km zoals gewoonlijk. Met name Willemstad en de forten zijn mooie lokaties om te vertoeven.
Laat dus even weten of je interesse hebt, zondag 5 september, start om half elf. Bij slecht weer gaan we proberen voor een alternatieve datum. Aanmelden: pkemner@gmail.com Geef meteen even aan waar je wilt aanhaken in de route. Rokado spelers ook welkom!

Overigens: als er een viertal mee wil doen met het toernooi en tevens meefietsen, ook prima! We zijn voor 1 uur op de bestemming dus op de heenweg kan er meegefietst worden, terug moet het team dan zonder de groep, wij vertrekken bij het fort weer om 15:00 uur.

10 opmerkingen:

van 1998 tot 1783 en weer terug ? zei

Geef me op, voor deze mooie tocht, het 1e lustrum, HvC , wie volgt ?

Anoniem zei

Helaas moet ik dit jaar afzeggen door vakantie. FrankH

Ben Boog zei

Als ik niet in de finale sta bij een tennistoernooi (kleine kans dat dat gebeurt !) ...dan ben ik ook van de partij !

PeterK zei

Zou mooi zijn Ben! We hebben nog een Hoeksche Waarder nodig als gids, Rokado boys hebben geen zin geloof ik. Slappe ongetrainde hap daar.

Ben Boog zei

Ik zal er zijn .

JCA zei

FrankH afgezegd, en dan gaat het gewoon door?

PeterK zei

Flexibele organisatie John! Alleen vreemd dat Herman zich nog niet heeft opgegeven?

DeMart zei

Ben al weer zwaar in training om het tempo zondag een beetje bij te kunnen benen! Ga jullie zien!
De Baksteen

PeterK zei

Ook Herman meldt zich aan, dus we zitten op 9 man, wie maakt de tien vol? Waar zijn al die Hoeksche Waarders nou?

PeterK zei

Jan Hendrik is nr 10. Klasse! Late aansluiters welkom, 10:30 bij pontje Hekelingen aan de kant van Nieuw-Beijerland, bij knooppuntenbord 3.