zaterdag 4 april 2009

Halve finale NK Internet

Vandaag spelen Dick de Wit en ook Rick Ensering (Rokado) vanaf 19:00 uur hun halve finale van het NK Internet. Dick speelt onder de nickname “sneeuwwitje” en Rick als “Karsch”. De eerste drie plaatsen zich voor de finale die morgen om 13:00 zal starten. In de finale wachten de echte kanonnen, die zijn vrijgesteld van voorrondes waaronder Erik vd Doel en Dimitri Reinderman. In totaal zullen 16 man strijden om de titel. De halve finale en ook de finale zijn live te volgen via het programma Playchess. Meer info hierover op de KNSB-site. Om te kunnen toekijken moet je het programma even downloaden en even jezelf registreren (gratis en snel gedaan). Daarna log je in met je nickname en wachtwoord en je gaat naar de Emanuel Lasker Arena (in Toernooien onder spelen en kijken). Klik op het tabblad partijen en dubbelklik op de partij die je wilt volgen. Je kunt ook met je rechtermuistoets op een spelersnaam klikken en kiezen voor “volg speler”, in dat geval wordt steeds als die speler een partij begint het bord automatisch geopend. Dit alles even voor de leken onder ons. Overigens heeft Charlois Europoort ook een "kamer" op Playchess. Onder "schaakclubs en Bonden" en dan "Nederland" vind je ons meeting point waar je tegen elkaar kunt spelen ook.
In de voorronden van het NK Internet werden Marcel Dirks, Hans van Calmthout en Lendert van den Ouden uitgeschakeld. In de komende Triomfator meer hierover.


Inmiddels steken ook de geruchten over valsspelen de kop op. Zo plaatste ene Wesley Vermeulen (Nickname "Melkpak", KNSB rating 2035) zich met overmacht voor de finale en schakelde en passant de nodige hoge elo’s uit. Daarbij voerde hij af en toe ook de meest Rybkiaanse combinaties uit, zoals te zien en te lezen valt op het forum van Utrechtschaak (klik op “forum” en vervolgens op de topic “NK Internet”) waar de discussie inmiddels is losgebarsten op initiatief van Roi Miedema.

In de finale worden overigens alle 16 spelers thuis bezocht door een arbiter schijnt het, dus daar valt weinig vals te spelen.

Dick en Rick veel succes vanavond!


Update: Na overleg tussen de KNSB en Wesley Vermeulen heeft hij zich teruggetrokken voor de finale.

Geen opmerkingen: