donderdag 9 april 2009

Charlois Europoort oppermachtig in Moordrecht


Gisterenavond heeft onze vereniging opnieuw enkele prijzen in de wacht gesleept. In Moordrecht was schaakvereniging De IJssel de gastheer voor het clubkampioenschap snelschaken van de RSB. In de hoogste groep waren we met 2 teams vertegenwoordigd:

Het broertjesteam met Julian, Jan, Dick en Michel en het gemixte team met Ben Boog, John Leer Hans Uitenbroek en Gijsbert Kamerman. Jan en Julian werden in het diepe gegooid en mochten plaatsnemen aan de hoogste borden. Dick zat op 3 en Michel op bord 4. Vanaf de eerste wedstrijd stonden beide teams bovenaan. Onderling werd in de tweede ronde 4-4 gespeeld. Dat was bepaald geen salonremise zoals sommige zullen denken, er werd keihard om gevochten! Een teken dat deze teams aan elkaar gewaagd waren.

Het tweede won de belangrijke eerste wedstrijd met 4,5-3,5 van het sterke Messemaker, en legden na de 4-4 tegen het broertjesteam een basis voor de tweede plek. Uiteindelijk werden er 5 rondes gespeeld (dubbelrondig) en eindigden het eerste en tweede gebroerderlijk op de eerste plaats met 9 matchpunten. Door een beter doelaldo ging het eerste met de eerste prijs vandoor, zo hoort het ook. Onder andere een slachting tegen Erasmus (8-0) zorgden voor een heleboel bordpunten. Dick zal wel topscorer geworden zijn van bord 3 (10 uit 10...). Bij het tweede deed John Leer het aardig met 8,5 uit 10 en ik speelde zelf ook behoorlijk aan bord 4 met eveneens 8,5 uit 10. Hans Uitenbroek kwam net boven de 50% maar was daar niet ontevreden mee. Ben Boog kreeg de zwaarste tegenstand te verduren en scoorde 3,5 uit 10. Bij het eerste haalde Michel 8,5 uit 10 op bord 4 en Julian deed het op bord 2 uitstekend met 8 uit 10. Jan scoorde 3,5 uit 10 op het eerste bord, lang niet slecht als je ziet dat ook hij cracks als Ludden en Van Dijk moest weerstaan.

Ook speelde er een derde Charlois Europoort-team mee. Dit team eindigde in de middenmoot, maar een lol dat ze hadden! Nee hoor, prima gedaan met enkele jeugdtalenten erbij en uiteraard onze Ruud Kok die volgens Ronald Damhuis toch echt minimaal 18 jaar oud moet zijn.

De sfeer zat er goed in: een gezellige, knusse locatie. Er werd goed en fanatiek geschaakt. Niets dan lof voor De IJssel die dit heeft mogelijk gemaakt.

Maar toch een kritische noot: waar zijn de tijden gebleven van het Marconiplein? Afgeladen vol met schakers, vrijwel elke vereniging vertegenwoordigd? Waar waren de watjesteams van Overschie, RSR, Spijkenisse om maar wat te noemen? Volgend jaar maar een grotere locatie regelen en wat meer aandacht voor dit evenement. En niet laten samenvallen met een wedstrijd van het Open Rotterdams Kampioenschap. En misschien niet op een woensdag maar op een vrijdagavond? En meer die clubs achter de vodden zitten dat ze toch minimaal 1 team moeten inschrijven.

Gijsbert

www.r-s-b.nl/snelschaken2009
(Foto: RSB site, zie link boven voor meer foto's en filmpjes)

1 opmerking:

Anoniem zei

Charlois Europoort het Barcelona van de RSB