zaterdag 18 mei 2013

Groep 3

Gisteravond was een (extra) belangrijke avond voor de eindstand van Groep 3....

Fritz Dueller wist zich als een leeuw te weren tegen opdringende Marjolein Osinga. Zich bewust van het feit, dat latterlijk naast haar de giganten Jan Hendrik Leopold en Lennart Heijnen elkaars haren in vliegen, wilde Marjolein haar kans pakken door een punt tegen Fritz te scoren. Maar zover liet Fritz het niet komen: remise.

Vanaf het begin zag het langzaam steeds somberder uit voor Lennart. Met een consequent spel wist Jan Hendrik knap zijn stempel op het middenspel te zetten en na een dameruil zelfs een pion voor te staan. Onder dreiging van een centrum-vrijpion van Jan Hendrik ontstond een ingewikkeld, door zware stukken druk bezette centrum vol tactische dreigingen, waarin Lennart eigenlijk met de rug tegen de muur stond. Allebei zouden een sterke secondant als Lendert van den Ouden of John Leer hier goed kunnen gebruiken om zich goed door dit mijnenveld heen te manoeuvreren. Langzaam kwam Jan Hendrik  steeds meer naar voren. Toen ontplofte er opeens een mijn, met een fatale afloop. Even later stond Jan Hendrik beneden somber te roken....

Hier had Jan Hendrik Pe7+ kunnen en moeten spelen en na Txe7 volgt Txd8 met gewonnen stelling. Maar in plaats daarvan speelde hij Pxf6+ en kon na Lxf6 (dekt d8) meteen opgeven!

Daarmee is Lennart de nieuwe koploper geworden met 10,5 uit 13, gevolgd door Marjolein met 10 uit 12 en Jan Hendrik met 10 uit 14. De kloof tussen nummers 3 en 4 bedraagt liefst 5 punten !

Geen opmerkingen: