zondag 21 april 2013

RSR 2 thuis, altijd lastig

De stofwolken na de slotronde van de KNSB-competitie zijn opgetrokken en de RSB telt maar liefst drie slachtoffers die degraderen naar de Promotieklasse: Moerkapelle, Shah Mata en Spijkenisse 2. Voor Moerkapelle en Shah Mata balen dat zij met maar liefst 7 matchpunten het toch niet hebben gered. Het geeft aan hoe zwaar de poules in de 3e klasse soms zijn.

In de poule van Moerkapelle zat ook ons derde. Op voorhand dachten we met 8 matchpunten en 31,5 bordpunt toch wel veilig te zijn, maar theoretische modellen lieten zien dat er nog gekke dingen konden gebeuren. "Kijk, Bergen op Zoom wint natuurlijk met grote cijfers van Philidor Leiden, Moerkapelle stijgt boven zichzelf uit en wint van de nummer twee, Caissa 5 wint ook, wij verliezen van RSR 2 en hoppa daar ga je." Aldus Lendert.

Maar echt bezorgd kan Lendert toch nooit geweest zijn, want hij ging zelf in het tweede zitten en nam en passant ook topscorer Hans Uitenbroek mee. Dat werkte prima voor het tweede, anderhalf punt voor Hans en Lendert en een schitterende 6-2 winst op nummer twee DSC Delft 3 en handhaving!
Een goed besluit achteraf, want er kan best wel eens iets geks gebeuren natuurlijk, maar geen vier gekke dingen in een poule in een ronde. Het bleef bij slechts een gek ding: het derde verloor van RSR.
Moerkapelle won niet van de nummer twee, Bergen op Zoom bleef steken op 5-3 en Caissa 5 verloor ook. Ruime handhaving voor het derde derhalve, een dikke zesde plek.

Neemt niet weg dat we tegen RSR Ivoren Toren 2 niet best hebben gespeeld zaterdag. De 5-3 valt zelfs nog mee, Tjerk Tinga kreeg in uberverloren stelling hebben en houwen met een strik er om van Paul Batenburg. Een onverwacht punt in de knip. RSR kwam overigens erg sterk op met o.a. Rob van der Plas. Dat bracht hun gemiddelde elo op 2041, tegen 1969 voor ons. Dus okee, we kunnen er achteraf wel mee leven.
De remises van Cor de Wit aan bord 1 en Filip aan 6 waren dik in orde. Ondergetekende won aan 2 soepel van Wil Sparreboom nadat deze in het gelijkstaande middenspel zijn stelling danig overschatte. De verliespartijen heb ik niet allemaal even goed kunnen bestuderen, maar Arjen was in ieder geval kansloos tegen Rob van der Plas liet hij zien en Carel kon het niet bolwerken tegen Richard Ammerlaan. Marc zat diep in de hoek bij het raam, ik heb er weinig van meegekregen, hij verloor aan 8 van Philip Westerduin toen ik in de tijdnoodfase zat. Angelique tenslotte speelde een zeer levendige partij waarbij alles op de aanval ging, maar die liep dood, al dacht tegenstander Peter Torczynski achteraf dat zij het wellicht ergens beter had kunnen doen. Houdini moet uitsluitsel geven.

Puntenmakers dit seizoen in het derde: Arjen 5-8, Angelique 4,5-9, Peter 4-5, Lendert 4-8, Tjerk 3,5-4, Hans 3,5-5, en eervolle vermeldingen voor invallers Gijsbert 2-2 en Nancy 1-1.

Volgend jaar mogen we het tweede en derde weer lekker door elkaar husselen en twee nieuwe teams gaan maken. Wellicht met wat versterkingen erbij, maar de huidige selecties hebben zich prima bewezen. We hebben een goede vaste kern van zaterdagspelers die niet veel voor elkaar onderdoen en daarbij een paar jonge ambitieuze coming (wo)men. Gaat helemaal goed komen. Felicitaties aan de spelers en captains Sascha en Lendert!

Peter Kemner

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Bedankt Peter, voor weer een prima verslag!

Lendert

Ton zei

RSR heeft een verslag van CE1 - RSR1 op hun website gezet.