zondag 26 juni 2011

Tweetallen snelschaaktoernooi prooi voor Michel en Rick

Dik verdiend hebben Michel de Wit en Rick Lahaye het 1e Tweetallen Snelschaaktoernooi op hun naam weten te schrijven. Michel wilde uiteraard tegenwicht bieden aan de jeugd, hij blijft verwoede pogingen doen om de jongen honden van zich af te houden. En niet zonder succes blijkt! In de reguliere competitie wonnen ze al met 2-0 van de uiteindelijke nummer 2, Julian van Overdam en Marco Kirana. In de dubbelrondige finale versloegen ze nogmaals dit duo, nu met 3-1. "Deze pakken ze mij niet meer af" moet het talent op leeftijd gedacht hebben!

Een andere pupil van Michel, ondergetekende, moest samen met Lendert vd Ouden genoegen nemen met de derde plaats. Vooral de eindspeltechniek, die Michel er bij mij altijd ingeprakt heeft, kwam dit keer goed van pas.  En als ik weer eens een partij wegblunderde, maakte Lendert het weer goed. Fijn dat Michel mij als pilot kon gebruiken bij zijn talentontwikkeling, jammer dat ik de rating van Julian nooit meer zal halen :)

Leuk was de deelname van het jonge duo Yorik Klein en Kevin Nguyen, die iedere ronde weer zeer gemotiveerd achter het bord verschenen en elkaar voor aanvang van de partij een high five gaven (zie foto boven). Het leverde o.a. een 1-1 op tegen het duo Calmthout/Kemner. Als je zo jong al een hele avond tegen volwassenen kunt snelschaken: petje af! De meesten van ons speelden op jullie leeftijd nog met duplo en Merklin-treintjes. Die voorsprong komt jullie later van pas! Het leverde de jongens een aanmoedigingsprijs op in de vorm van een DGT-klok.

Keurig vierde werd het duo Cor de Wit en Kresmaster Soerjadi, gevolgd door Arjan van der Leij/Robin Lecomte en Hans Uitenbroek/John van Baarle op een gedeelde 5e/6e plaats.

Leuk dat er ook deelnemers van buitenaf waren, behalve Rick waren dat Peter Luijendijk samen met Tuvshin Boldoo en ex-Shah Mata kanon Richard Kraan die met John vd Laar speelde. Volgend jaar meer deelnemers van buitenaf trekken, nog pittigere nootjes kopen zodat de baromzet nog verder stijgt en dan kan dit wel eens een blijvertje worden.

Gijsbert Kamerman


Bekijk meer foto's van dit spektakel HIER.

EINDSTAND:

1.   Rick Lahaye/Michel de Wit 20 uit 24
2.   Julian van Overdam/Marco Kirana 19,5
3.   Lendert vd Ouden/Gijsbert Kamerman 18
4.   Cor de Wit/Kresna Soerjadi 16 16
5.   Arjan vd Leij/Robin Lecomte 13,5
6.   Hans Uitenbroek/John van Baarle 13,5
7.   John Leer/Jan van Overdam 13
8.   Hans v Caltmhout/Gerard Kool/Peter Kemner 12
9.   Richard Kraan/John vd Laar 12
10. Peter Luijendijk/Tuvshin Boldoo 7
11. Yorik Klein/Kevin Nguyen 4,5
12. Tjerk Tinga/Peter de Joode 3,5
13. Piet Verheij/Gerrit Boer/Martin in’t Hout 3,5

1 opmerking:

Anoniem zei

hoogst geƫindigde team met gemiddelde rating tot 1800 krijgt een DGT XL schaakklok
welk team die prijs gewonnen?