zondag 12 december 2010

KNSB bekerteam door naar volgende ronde

We zouden het bijna vergeten, maar afgelopen vrijdag speelden we ook nog de eerste ronde van de KNSB-beker, tegen het onderbondteam van DSC Delft. Toen Michel mij belde of ik mee wilde spelen, kreeg ik blosjes op mijn wangen en was ik zeer vereerd. Niet veel later was dat als sneeuw voor de zon verdwenen toen Michel mij vertelde dat de KNSB beker geen prioriteit had op dit moment, en dat daarom zelfs ik in aanmerking kwam voor een plaatsje in het team! Alle gekheid op een stokje: het is logisch dat niet onze jonge honden uit het eerste een avond voor alweer een belangrijke KNSB wedstrijd opgeroepen worden voor deze KNSB-bekerwedstrijd. Deze jongens kunnen wel sterk schaken, maar hebben natuurlijk wel gewoon hun slaapje nodig.

De tegenstander mocht niet onderschat worden.  In de voorronde versloegen ze het sterke KNSB-team van Overschie, een prachtige prestatie. Ons belofteviertal bestond uit John Leer, Gerard Kool, Filip Borst en ondergetekende. Lang werd het evenwicht niet verbroken. Gerard speelde met zwart op drie een vrij vlakke partij en kwam niet verder dan remise. Op bord 2 speelde ik tegen de bekende ex rsb-voorzitter Willem Jan van den Broek gelukkig weer eens een strakke partij die ik voor de verandering ook wist af te maken. Hij volgde een openingsadvies op van Dimitri Reinderman, iets wat je natuurlijk nooit moet doen! John Leer had een heer op leeftijd tegenover zich, die zich echter kranig verweerde. John had op gegeven moment wel een prettige stelling, maar weinig tijd. Ik liet John daarom remise aanbieden, wat minimaal 2-2 zou opleveren. Ik had wel vertrouwen in het snelschaken. Filip ten slotte verloor een houdbaar toreneindspel op bord 4, na een zeer ingewikkelde partij. 2-2 dus en de toeschouwers op de banken voor het snelschaken! Dat ging gelukkig goed, alleen niet voor mij. 3-1 winst en dus door naar de volgende ronde!

We zitten in een hele sterke poule, wie weet loten we wel een Meesterklasse team, dat zou natuurlijk geweldig zijn. Maar dan mogen de echte toppers weer achter de borden plaatsnemen.


Gijsbert

2 opmerkingen:

Sascha zei

Hulde voor de spelers!! Al is alleen John Leer officieel speler van een KNSB-team

mokumtiger zei

Tja, dat eerste bevalt me wel en ook die zg. degradatiekandidaten weten aardig van zich af te bijten.
Voor het 2e blijft de vraag: is die Lendert nou zo`n softie?
Jungsken, rammel ze de winst in!!
Hebben we nou de weg ge-effend voor die talentjes, die niet op wilden treden voor de beker, MICHEL??
Onze volgende ronde-plaats mogen ze overnemen, mits wij ruimschoots voorzien worden van compensatie, zijnde DRANK!!
Anders is dit beker-team verplicht zijn tegenstanders het genoegen van een stofwolk bij te brengen.