zaterdag 21 april 2018

Verslag CE 2 - ZSC

De laatste ronde speelden CE 2 en ZSC wat de competitie betreft om des keizers baard. CE 2 had de week ervoor de laatste kans op het kampioenschap verspeeld en ZSC staat stijf onderaan.

Dat werd dus vrijuit spelen. Binnen de kortste keren vlogen bij Kresna en mij de stukken in het rond. Mijn tegenstander gooide al snel de handdoek in de ring toen hij een toren moest inleveren. De tegenstander van Kresna zag twee maal een vork over het hoofd, waarmee eerst een stuk en daarna een toren verloren ging.

Jelle was de volgende die een punt binnen hengelde. Hij deed dat via een zwarte gat op d4 en liet de Hawkings (R.I.P.) straling het werk doen.

Daarna begon de motor ietwat te haperen. Hans en Kees stonden een pion achter. Lendert liet zijn loper insluiten. John gaf ook een pion weg. Alleen op Henk met een pionnetje extra kon de teamleider reken. Er daalde een motregel aan remise voorstellen neer. De CE 2 spelers zetten hun paraplu op.

De tijdscontrole kwam in zicht en daarmee kon het grote combineren beginnen. Hans: Txg6+!, Kees Txg3! John combineerde met paard en Dame, terwijl zijn tegenstander nauwgezet herhaling van zetten zat na te kijken. De tegenstander van Lendert wikkelt in paniek af naar een eindspel met een kleine kwaliteit meer.

Daarna wordt het een tombola.

Lendert kriijgt van een moedeloze tegenstander een remise cadeau. Henk weet zijn extra pion niet te houden en ook dat wordt remise. Kees en John blijven met het mes op tafel spelen. John wint en passent het kampioenschap remise afwijzen en grabbelt een paard mee. Kees komt na een duizelingwekkend toreneindspel niet verder dan remise.

Zo wordt het seizoen afgesloten met een 6.5-1-5 overwinning op de hekkensluiter.

Marcel Schröer

Geen opmerkingen: