zaterdag 14 april 2018

Charlois Europoort 2 bijt in het stof

7 april was het erop of eronder. We stonden 2 matchpunten achter op onze tegenstander en nummer 1 in de competitie: CSV. Onze opdracht was dus helder. Met Clement als invaller waren we tot de tanden toe gewapend.

Laten we met mijn eigen partij beginnen. Dan hebben we dat maar vast gehad. Ieder seizoen zit er wel één tussen: zo’n partij waarin ik de 20 zetten niet haal. Daar staan weliswaar een aantal heerlijke partijen tegenover, maar het blijft &@€/#%£¥.

Nog maar 3,5 punt, ving ik uit een vrolijk onderonsje tussen onze tegenstanders op. Hoogste tijd voor de deprimerend rondje Zuudplein om een beetje in de stemming te komen.

Bij mijn terugkomst was er niet veel om vrolijk van te worden. Hans werd, nadat hij met de koning in het midden veel pionnen naar voren had gespeeld, ook met een soepel lopende koningsaanval onder de voet gelopen.

Lendert liet zijn tegenstander een pionnetje grabbelen en in een poging om een loper in te sluiten kwam Lendert zijn koning te veel in gevaar. Daarmee werd het 0-3 en beloofde het een treurige middag te worden.

Het lange wachten begon. De overgebleven vechtjassen gaven zich niet zo makkelijk gewonnen. Op veel borden stonden we beter. Zelfs met een 3-0 voorsprong waren de CSV-ers nog niet zeker van hun zaak.

Daar kwam helaas al snel verandering in. Kees was heel aardig uit de opnening gekomen. Hij stond een pion voor en de compensatie was niet helemaal voldoende. Het gong toch mis op de zwarte velden. Zwart won de pion terug en had een heerlijk stelling. Het was toen 4-0.

Onze grote troef Clement op bord 3 kwam met zwart niet verder dan remise.  

Jelle had vanaf het begin zijn tegenstander al stevig in de tang. Hij won een pion…toen nog een pion en dat bleek voldoende in het ongelijke loper eindspel dat op het bord kwam. Eindelijk een lichtpuntje.

John is het hele seizoen al ijzersterk bezig en ook deze keer liet hij zijn tegenstander de hele middag naar adem snakken. Dat werd weer een reguliere overwinning van John.

Kresna leek ook goed op weg naar een punt. Hij won een pion, maar liet er even later ook eentje opsnoepen. Daardoor zat er niet meer in dan remise.

Daarmee werd het een verdiende 5-3 overwinning voor CSV. We waren het seizoen begonnen zonder al te veel kampioens-aspiraties, maar na onze overwinning tegen RSR begonnen we er toch een klein beetje in te geloven. Tegen CSV bleek dat we er geen aanspraak op konden maken. We werden overklast door het sterke CSV, dat met nog één ronde te gaan de buit al binnen heeft.

Marcel Schröer,
Teamleider CE 2 

1 opmerking:

Anoniem zei

Het eerste is kampioen, maar geen woord daarover?!