vrijdag 9 maart 2018

Derde team heeft pech en geluk


Door drukte en vakantie was ik nog niet aan een verslag toegekomen van de ontwikkelingen bij het derde. Allereerst was daar de uitwedstrijd tegen Moerkapelle: een wedstrijd aan de grenzen van ons RSB gebied. Ik had al eens eerder daar gespeeld. Nu zijn wij de laatste vereniging die mogen klagen over een clubgebouw, maar toch doe ik het maar even. Alle goede bedoelingen ten spijt, deze locatie is toch eigenlijk niet geschikt om RSB wedstrijden te spelen. Het gebouw is een vierkante bouwkeet waar je net genoeg plek hebt voor een RSB wedstrijd. Toen mijn tegenstander gewonnen kwam te staan, bewoog de hele keet door het zenuwachtige getrappel van zijn benen. Op zich is er niets met dat getrappel, maar in een normale situatie gaat dan niet de hele vloer bewegen. Ik was bij het verlaten van het gebouwtje al lang blij dat de keet niet ergens in een weiland was beland. Maar goed, met een beetje goede wil kun je  de locatie ook “knus”, “sfeervol” en “gezellig” noemen….

Dan de wedstrijd zelf. Deze verliep helaas niet naar wens. We verloren met 4,5-3,5, en met best aardig wat pech. Ik kwam voor mijn gevoel best aardig uit de opening, maar vergistte mij lelijk in het middenspel, en verloor 2 pionnen. Een prutpartij dus. Cor won wel overtuigend, evenals Wang Yang en Viktor. Invaller Eduard verloor in een lastig eindspel, en Marcel speelde ook een moeizame pot. Hij bleef knokken, maar gezegd moet worden dat zijn tegenstander toch wel behoorlijk sterk bleef spelen. Marcel verloor uiteindelijk. De sleutelwedstrijd was de wedstrijd van Henk. Henk speelde met wit zijn gebruikelijke spelletje, en bouwde een miniem plusje uit naar een dikke plus. Op gegeven moment stond Henk gewonnen, maar 1x lette hij niet goed op en kreeg zijn tegenstander een niet meer te stoppen vrijpion: ook een nederlaag dus. Nee, dit was niet bepaald onze avond!

In de volgende ronde mochten wij aantreden tegen Krimpen. In verband met vakantie had ik reeds vooruit gespeeld tegen Hans van Nieuwenhuizen: een bloedeloze remise. Van de wedstrijd kan ik dus verder niet zoveel meer vertellen dan dat we gewonnen hebben met 4,5-3,5, en met het nodige geluk.

Qua stand is er nog niet zoveel te zeggen. Onze broeders van het vierde moeten nog een wedstrijd inhalen. We staan nu derde met 2 matchpunten achter op de koplopers, maar er kan nog van alles gebeuren. In deze poule kan iedereen van iedereen winnen en verliezen.

Gijsbert


Geen opmerkingen: