dinsdag 18 oktober 2016

CE 4 herstelt zich

Nadat we de eerste wedstrijd verloren mocht CE 4 zich gaan proberen te herstellen tegen Moerkapelle 1. Een goede start was een week eerder gemaakt door Eduard die op bord 5 vooruit speelde tegen Arno Luinenberg en ons mooi op 1-0 voorsprong zette. Nu was het de taak voor de rest van ons om deze voorsprong te behouden en met 2 punten uit Moerkapelle te vertrekken. Vooraf zat het wel wat tegen… File zorgde ervoor dat 4 van onze spelers iets later aankwamen dan gepland, maar gelukkig waren onze tegenstanders zo vriendelijk even te wachten met beginnen.

Het werden lange partijen en de eerste mocht er wezen! Piet op bord 7 spelend tegen Maarten Vroegindeweij kwam een pionnetje achter maar met goede compensatie. Zo kon zwart niet meer rokeren en stond de toren op h8 buitenspel. Net toen het leek dat zwart onder de druk uit kon spelen sloeg Piet toe met een mooie combinatie en zette ons op een lekkere 2-0 voorsprong!

Helaas voor ons deed Moerkapelle iets terug op bord 6. Cees speelde daar tegen Andre Nieuwlaat en lange tijd was hier niks aan de hand. Toen ik later kwam kijken zag ik dat Cees inmiddels een kwaliteit achter stond, maar met het loperpaar dus het kon nog wat worden. Maar Andre Nieuwlaat schaakte het goed uit en bracht zo de stand op 2-1.

Dan gaan we naar bord 3 waar André lange tijd een gelijke stelling had tegen de kopman van Moerkapelle Gerard van Ommeren. In het eindspel had André een loper en Gerard het paard. De flexibiliteit van de loper werd sterk benut waardoor we er weer een puntje bij konden schrijven! 3-1

En soms moet je het toch wel een hebben van de factor geluk. Daar mocht op bord 8 Ab van genieten tegen Mart Jan Luteyn. Onder druk uit de opening gekomen goed teruggeknokt naar een gelijke stelling en Ab bood remise aan. De tegenstander was daar kennelijk zo door van slag dat die pardoes een toren cadeau deed. Prachtig natuurlijk voor ons! Het eerste matchpoint was een feit! 4-1

En dan bord 1. Angelique nam het op tegen Hugo van Elteren. Wat beter uit de opening gekomen leken zich daar geen problemen voor te doen. Het voordeel verdween wel en er kwam gelijk eindspel uit met Angelique het paard en Hugo de loper! En toen mocht Angelique remise aanbieden aangezien de 4-1 toen net was gevallen. Deze werd in eerste instantie afgewezen, maar een goede blokkade zorgde ervoor dat het alsnog remise werd! En de winst was een feit! 4½-1½!

Het kan niet altijd feest zijn: Wang had een spannende partij tegen Jesse van Elteren, maar had moeite met de druk van wit. Deze bleek uiteindelijk doorslaggevend te worden richting het eindspel. Niks aan te doen, soms zit het een beetje tegen, maar volgende keer nieuwe kansen! 4½-2½.

Ik (op bord 2) had een spannende pot tegen Wouter Vroegindeweij. Na de opening had ik een klein voordeeltje met zwart en heb na lang schaken uiteindelijk de partij gewonnen. Helaas gaf de computer aan dat het wel sneller had gekund… Tot 2x maal toe! 5½ - 2½.

Een mooi herstel na onze eerste ronde en nu op naar de volgende wedstrijd!

Tjerk Tinga

Geen opmerkingen: