woensdag 17 augustus 2016

CE spelers aktief in het PK van de RSB

Maandagavond 15 augustus werd de vierde van zeven rondes om het Persoonlijk Kampioenschap van de RSB gespeeld. Er doen 3 à 5 spelers van Charlois Europoort mee. Het toernooi is verdeeld in groep A met de sterkere spelers en groep B met de “gewone” spelers.

Groep A, 24 spelers

John Leer speelt hier een goed toernooi, wat hem de (gedeelde) eerste plaats opleverde met 3,5 punt en een TPR van 2410. Rick Lahaye kan tot de familie van CE gerekend worden, gezien zijn deelname in CE 1 in de Meesterklasse. Ook hij heeft 3,5 punt, met een TPR van 2353. Rick is gezien zijn hoge rating de favoriet om het toernooi te winnen, maar hij heeft nog niet tegen John Leer gespeeld. Na ronde 4 staan 5 spelers met 3,5 punt bovenaan. Het kan de komende drie rondes nog spannend worden.

Groep B, 42 spelers

Zhi Yang Fan staat op plaats 10, met 2,5 punt en een TPR van 1541. Als hij zijn draai heeft, kan hij nog hoge ogen gooien. Ondergetekende staat op plaats 21, met 2 punten en een TPR van 1462. Ik hoop nog op een paar goede winstpartijen in de volgende ronden, maar ik merkte dat de tegenstanders niet altijd meewerken. Dan is er nog Floris Doolaard van Krimpen aan den IJssel, maar hij heeft ook voor Charlois Europoort gespeeld in de Meesterklasse voor de jeugd. Hij staat op de tweede plaats, met 3,5 punt en een TPR van 1937.

Komende woensdag- en vrijdagavond worden de vijfde en zesde ronde afgewerkt. De partijen beginnen om 19:45. Zaterdagmiddag is de laatste ronde, die om 13:00 uur begint. De speellocatie is in het clubgebouw van SV Spijkenisse, in de Boekenberg. Het spreekt vanzelf dat supporters welkom zijn. Op de site van de RSB vindt u veel meer informatie.

Gerrit Boer

5 opmerkingen:

Gerrit Boer zei

Ronde 5: John Leer en Rick Lahaye winnen, en staan met 4,5 punt een vol punt voor op de concurrentie. In groep B winnen zowel Zhi Yang Fan als Gerrit Boer. Wordt vervolgd.

Gerrit Boer zei

Ronde 6. John Leer verliest van Rick Lahaye. In groep B winnen Floris Doolaard, Zhi Yang Fan en Gerrit Boer. Samenvattend: de CE-spelers doen het echt goed.

Gerrit Boer zei

De strijd is gestreden. In groep A heeft John Leer een prachtige ongedeelde tweede plaats bereikt. Rick Lahaye werd onbedreigd kampioen. In groep B verloren beide CE-spelers, tamelijk kansloos. De tegenstanders waren te sterk. Toch zijn Zhi Yang Fan en Gerrit Boer aan de bovenkant van de middenmoot geëindigd. Het was een mooi toernooi, en op de laatste middag waren er meerdere supporters van CE, waarvoor dank. Fijn om te merken dat de club met je meeleeft.

Jason zei

Tweede plaats van John is wel gedeeld, want Stefan Tabak had ook 5 punten.

Jason zei

Maar niettemin wel prachtig natuurlijk!