zondag 3 juli 2016

Roger Meng wint 1e Charlois Open!

Met een snelle remise in de slotronde tegen Henk van der Velde, stelde Roger Meng de toernooizege in het 1e Charlois Open veilig, hij eindigde op een geweldige score van 8 uit 9! Onze felicitaties voor Roger! Hij werd met zijn eindscore onbereikbaar voor Hing Ting Lai, die direct remise voorstelde tegen Eduard Smits en als tweede eindigde met 7 uit 9. Derde werd Ricardo Klepke met 6,5 uit 9, dankzij een overwinning op Gijsbert Kamerman. Daarmee zijn de top-3 ratinghouders ook 1,2 en 3 geworden. Op de uitslagenpagina staat de eindstand, de uitslagen van de slotronde en de winnaars van de diverse ratingprijzen. Later volgt een uitgebreide beschouwing van de slotdag en de zeer geslaagde 1e editie van dit nieuwe toernooi in Rotterdam-Zuid.

6 opmerkingen:

Ton zei

Oud-lid Dominggus Paays live op het topbord van Groep B van het LCT! http://livechess.nu/lct/live2016/

Ton zei

Remise na 1.e4?? Als zelfs jeugdspelers al grootmeesterremises op het topbord spelen... Ben je een keer live op het internet... De toernooiorganisatie zal er ook blij mee zijn.

Ton zei

"Winnaar in de B-groep werd de 16-jarige Adrian Mensing (8 uit 9), voor de 13-jarige Dominggus Paays met 7 punten. Vervelend was wel dat beide jongemannen in hun slotpartij in de B-groep, op nota bene het eerste live bord, al na 1.e4 remise overeenkwamen, met een schuin oog naar het prijzengeld. Daar gaan we in de evaluatie aan het einde van dit jaar nog eens kritisch naar kijken."

Ton zei

Robin Lecomte live in Dieren! http://onk.schaakbond.nl/live

Arjan zei

Wie heeft het VAO eigenlijk gewonnen?

Anoniem zei

VAO Hall of fame
2016 Lendert
2015 Arjen
2014 Hans
2013 Lendert
2012 Arjan
2011 Lendert