donderdag 1 oktober 2015

Een mooie start voor Charlois Europoort A2!

In de Jeugdcompetitie van de KNSB speelt Charlois Europoort met twee teams. Het tweede team speelt in Promotieklasse en mocht uit spelen tegen het eerste team van Promotie uit Zoetermeer. Omdat Promotie in de KNSB zelf uit moest spelen, konden de jeugdspelers van Promotie niet thuis spelen. En zo gebeurde het dat Charlois Europoort uit speelde in de eigen speelruimte.

De wedstrijd vond afgelopen zaterdag 26 september 2015 plaats. Het team van Charlois Europoort speelde met invallers en daardoor bestond het team bij hun eerste wedstrijd uit: Zhi Yang Fan, Meike Riemens, Lambert Wildemans en Jurian Wildemans. De laatste twee zijn jeugdspelers van Nieuwerkerk die bij ons de kans krijgen om aan de jeugdcompetitie mee te doen. U zal de namen vaker zien in jeugdverslagen.Op bord vier speelde Jurian met zwart een overtuigende partij tegen Thomas den Bakker. Wie het spel volgde zag dat wit steeds meer in de problemen kwam. Thomas speelde zijn koning naar het midden van het bord. En daar staat een koning vaak op de tocht. Jurian speelde de partij netjes uit. Stand 0 -1.

Zhi Yang speelde op bord 1 met wit tegen Max Kanbier. In de opening offerde Zhi Yang een pion voor meer spel te krijgen. Dat kreeg hij maar het was helaas niet voldoende om Max tegenstand te blijven bieden. Daarmee kwam de stand op 1 – 1.Lambert speelde op het derde bord met wit tegen Torsten van Ham. Het spel kan het best getypeerd worden op een vlakke partij waarbij geen van beide spelers in de problemen zijn gekomen. De uiteindelijke remise was daardoor een terechte uitslag. Stand 1,5 – 1,5.

Dat betekende dat de laatst spelende partij bepalend werd. Op bord 2 speelde Meike Riemens met zwart tegen Vincent van Rijkom. Na de opening stond Vincent een stukje beter. Gelukkig heet het niet voor niets de opening. In het middenspel vocht Meike zich terug met dreigingen op meerdere stukken met mogelijkheden van tussenschaakjes en matdreigingen kwam zij steeds beter te staan. Vincent kwam niet meer onder de druk uit en moest op enig moment zijn koning omleggen. Eindstand 1,5 – 2,5.
Komende zaterdag mogen ze alweer aan de bak. En wederom spelen ze dan thuis. Maar niet alleen. Volgende week zaterdag 3 oktober 2015 spelen er 12 jeugdteams van verschillende teams. Dat wordt enorm gezellig en leuk. Ze beginnen om 13.00 uur. Toeschouwers zijn altijd welkom! Tot dan.


Angelique Osinga

Geen opmerkingen: