zaterdag 3 oktober 2015

CE 1 verliest nipt van En Passant

(Foto: Frans Peeters)

CE 1 verloor in de eerste klasse van de KNSB nipt van de grote favoriet in deze klasse: En Passant, dat kwam opdagen met maar liefst 6 grootmeesters, onder wie uiteraard onze huidige nationale toppers Smeets en 'l Ami.
Imre Hera is ons vanuit Budapest komen versterken en met zwart aan 1 verraste hij 'l Ami met een pionoffer in ruil voor een toren op de 7de rij (zie ook het verslag van Vedder op Schaaksite, link onderaan), waarmee een comfortabele stelling ontstond die wel moest eindigen in remise.
Mher speelde met zwart aan 4 tegen Nijboer remise, maar op 2 andere borden brachten de grootmeesters het verschil: Stefan verloor met wit aan 3 tegen Ikonnikov en Michel met zwart aan 7 tegen Berelovitsch.
Julian moest het met wit aan 6 helaas afleggen tegen de immer gevaarlijke Manuel Bosboom, Roger en onze nieuwe aanwinst Stef Soors tikten met wit aan 8 en 10 het volle punt binnen (nou ja, binnentikken klinkt simpel, maar voor schaak op dit niveau is het eigenlijk geen gepast woord) en Valery moest met zwart aan 9 de handdoek gooien tegen Henk Vedder. .
De laatste 2 partijen die nog bezig waren deze middag waren Erik tegen Roeland Pruijssers en Bart tegen Jan Smeets. Erik kwam na een fout van Roeland in een eindspel terecht met 2 tegen 1 pion en verder alleen nog dames op het bord. Het zag er gunstig voor hem uit en het was heel spannend om te zien, maar uiteindelijk zwichtte Roeland inderdaad toch.
Bart had een eindspel waarin hij een kwaliteit tegen een pion had, Hij moest deze winnen om de eindstand op 5-5 te brengen, maar eenvoudig zijn dergelijke opdrachten tegen spelers van dit niveau niet. Jan wist veilig de remisehaven te bereiken en bracht zo de stand op 5,5-4,5 voor En Passant.

Lees ook het zeer fraaie verslag van En Passant met analyses van alle partijen!

Bekijk een fotoreportage van arbiter Frans Peeters

Geen opmerkingen: