zaterdag 29 maart 2014

CE 2 weer in de race na winst in Delft

Het tweede heeft na vandaag dan toch weer een kleine kans op het kampioenschap. In Delft werd er gewonnen terwijl de concurrentie gelijk speelde of verloor. De achterstand bedraagt nu nog maar 2 MP op Stukkenjagers 2 waar al eerder van gewonnen werd. Een kleine kans, maar zeker niet onrealistisch . In deze poule des doods blijkt maar weer eens dat iedereen hier van elkaar kan winnen. Waar we een aantal ronden geleden nog voor ons KNSB leven vreesden spelen we nu weer mee voor het kampioenschap.

Dan de wedstrijd zelf, de eindstand 3,5-4,5 suggereerd een spannende wedstrijd, maar ik denk dat de overwinning geen moment in gevaar is geweest.
De score werd geopend door (solid) Arjen met een prima remise tegen van Lisdonk. Gevolgd door wellicht wat minder solide remises en kansen op meer van Robin en Maurice.

Hierna ging de puntenmachine lopen van het tweede, Hans (wie anders!?) scoorde als eerste in gewoon weer een ijzersterke partij.
Daarna was ikzelf dan aan de beurt, om sinds tijden weer eens een partij te winnen in de KNSB. Jelle haalde daarna de twee matchpunten binnen met een frisse aanvals partij.

Dat daarna Nancy en Marcel verloren maakte voor de eindstand niet meer uit en in het afsluitende etentje was de sfeer dan ook opperbest zeker nadat we zagen dat de concurrentie kostbare punten had laten liggen.

Lendert
TL CE2

Een uitgebreider verslag van Lucien van de Lisdonk is hier te lezen

Geen opmerkingen: