maandag 22 april 2013

Wit weet niet te winnen

Afgelopen zaterdag was het d-day voor CE2 (en CE3). Het voorgaande seizoen was CE2 al 2 ronden voor het einde zeker van handhaving, nu rinkelden de alarmbellen. Met behulp van een aantal kanonnen uit CE3 (thanx) werd getracht om ook volgend seizoen met 2 teams in de 3e klasse te spelen. Tegenstander was DCS 3, medekoploper in de groep. Klein voordeel was dat hun 2e team niet veilig was in de 2e klasse, uiteindelijk waren hun 2 topspelers er niet.
Het verloop van de wedstrijd in een korte vogelvlucht..

Kresna zag een geweldige aanval over zich heen gaan, alleen vergat de tegenstander dat er een aantal stukken in stonden. Met het zetje Tf7 werd alles gedekt en met 3 stukken voorsprong was het makkelijk uittikken.
Lendert kreeg remiseaanbod in een gelijke stelling. Nog ff doortikken, wachten op een kleine kans. Met lopers van ongelijke kleur en een tegenstander die zijn koning op het juiste veld zet, blijft het ook remise.
Ton met een klein plusje in het middenspel, wilde de gok niet nemen gezien de situatie met CE2 en herhaling van zetten.
Matthieu was niet echt zeker van zijn zaak, had wel een beter paard tegen een slechte loper. Alleen die torens van de tegenstander en wie weet kwam de lijn van de loper wel open. Remiseaanbod uiteindelijk aangenomen.
Robin speelde een prima partij. Remiseaanbod laten weigeren, tegenstander maakt een kleine misrekening en Robin tikte bekwaam het punt binnen. Hulde!!
Hans aan het 1e bord, moest tegen een 100% score tegenstander (4-4 3e klasse, 1-1 2e klasse). Hans stond als enige rond de tijdscontrole van ons team niet zo best. Even de rug rechten, toren kwam binnen via de d-lijn en op zet 40 werd de winnende zet gevonden.
Jesus tegen dezelfde tegenstander als vorig jaar, schijnbaar was deze goed voorbereid op de opening. Alle hens aan dek, maar als de tegenstander een paard in laat staan.. Een kwal gegeven en met 2 lopers+toren en een aantal pionnen tegen 2 torens + minder pionnen was het eindspel uiteindelijk gewonnen voor Jesus.
John was net herstellend van een griepje, voelde zich goed genoeg voor een potje schaak. Tegenstander schudde de zetten uit zijn mouw.  John breidde en breidde en kwam in tijdnood. Een blooper zorgde dat john zijn vrijpion kwijtraakte. Nog niets verloren, even de tijd nemen voor de laatste loodjes.. Uiteindelijk werd remise bereikt en daar was ook John wel happy mee..

Een nette 6-2 overwinning, geen enkele nederlaag. De lijntjes met spijkenisse, dordrecht, moerkapelle etc zorgden ervoor dat de nababbel met 9 man bij de Italiaan erg gezellig was.

Hierbij dank voor de vaste basisacht en de vele invallers. Hopelijk zijn wij volgend seizoen sneller veilig of spelen wij zelfs voor een promotieplek. Mag ik dromen? Ja dat mag ik..

Sascha (teamleider CE2)

Tijdens deze belangrijke wedstrijd schoot Hans van Calmthout een aantal HD filmpjes, te vinden op YouTube, de links:
Overzicht wedstrijd tweede team.
Tijdnood John Leer - Arno Wiersma
Tijdnood Ricardo Slaa - Hans Uitenbroek

Geen opmerkingen: