vrijdag 5 april 2013

Wie gaan ermee?

  HET 13E ORANJE SNELSCHAAKTOERNOOI 

Voor de dertiende keer alweer organiseert de 77-jarige schaakclub ‘Het Probleem’ in Amsterdam ter gelegenheid van Koninginnedag 2013 een uniek snelschaaktoernooi waarin de koningin haar uitzonderlijke kracht toont op de 64 velden van het schaakbord. 
Deze editie van het toernooi is zonder meer historisch te noemen omdat deze een aanvang neemt op de laatste dag van het bewind van koningin Beatrix en eindigt op de dag dat haar zoon Willem Alexander haar als staatshoofd opvolgt.
Het toernooi dat mede mogelijk is gemaakt door steun van het Oranjecomité Amsterdam en waar ieder jaar een vaste schare schakers uit het hele land aan deelneemt, begint maandagavond 29 april om 21.00 uur met een zevental voorronden Zwitsers waarna de spelers op sterkte worden ingedeeld in finalegroepen. De bedenktijd bedraagt 5 minuten per persoon per partij en de prijsuitreiking vindt plaats rond 03.00 uur op dinsdagochtend 30 april.
  
Oranje-sfeer zat er vorige keer goed in met een stevige delegatie van Charlois Europoort!
Het toernooi vindt net als vorig jaar plaats in het onderkomen van Het Probleem, en wel in Het Woestduincentrum, Woestduinstraat 18 nabij het Hoofddorpplein in Amsterdam-Zuid. Telefoon: 020-6155803. Onze witte speelzalen zullen tijdens het toernooi oranje kleuren!
Na afloop is er gelegenheid tot nabeschouwen aan de bar, eventueel te combineren met een vroeg bezoek aan de vrijmarkt en later op de dag de plechtigheid van de troonsoverdracht.
Schaken onder het genot van oranjebitter en bitterballen, een sportief en gezellig begin van deze historische Koninginnedag 2013. Voor meer informatie, routebeschrijving en deelnemerslijst zie www.hetprobleem.nl.
Het inschrijfgeld bedraagt 7 Euro inclusief een drankje en hapje.

Wij van Charlois Europoort hebben al een paar gegadigden. Laten we onze aanmeldingen verzamelen en met een mannetje of wat richting A'dam gaan. Geef je op via mij JCA2104@gmail.com , dan verzinnen we iets waardoor we met z'n allen ernaar toe kunnen. Zorgen we dat de NS de Bob is, of anders Lendert?

1 opmerking:

JCA zei

Kan iedereen die meegaat naar het oranjesnelschaaktoernooi mij nog even een mailtje sturen voor de definitieve inschrijving.
Vervoer en Bob en andere plannen maken we later. Eerst inschrijven.
Op dit moment:
Lendert, Lennard, Julian, Jan, Maurice, Arjan, en nog veel meer, maar ik ben het even kwijt. Dus mail mij voor de zekerheid.