zondag 12 augustus 2012

Kevin Nguyen Open Nederlands Jeugdkampioen t/m 12 jaar




Kevin Nguyen heeft met de geweldige score van 11/13 de D-categorie (t/m 12 jaar) van het Open Nederlands Jeugdkampioenschap gewonnen. Terwijl hij als 7e geplaatst stond, versloeg hij concurrent na concurrent en stond na negen ronden nog op honderd procent. Na het drie ronden wat rustiger aan te hebben gedaan, liet hij er met nog een overwinning in de laatste ronde geen twijfel over bestaan wie de beste was in zijn groep.
Van CE deed Robin Lecomte het ook zeer sterk, hij eindigde uiteindelijk ongeslagen als tweede in de B-categorie (t/m 16 jaar).
Degene die zorgde dat ook een bronzen medaille werd binnengehaald, was Lucas Nguyen. Hij behaalde met een flinke overscore de derde plek in de GH-categorie (t/m 8 jaar).

Zie voor verdere informatie (zoals een interview met Kevin) de site van het toernooi: http://www.onjk.nl/


5 opmerkingen:

Kresna zei

Klasse Kevin, gefeliciteerd!!

Anoniem zei

Uitstekend gedaan en gefeliciteerd.
Cor de Wit

Sascha zei

Van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat

Gerrit Boer zei

Kevin, als invaller voor het zesde team bewees je al hoe goed je was. Maar Open Nederlands Kampioen in je leeftijdsklasse is een haast olympische prestatie!

Gerrit Boer zei

Ik bladerde wat door de teams die meedoen aan de schaakolympiade in Istanbul. Bij Vietnam viel me op dat 3 van de 4 spelers Nguyen als achternaam hebben. Bij Kevin zit het waarschijnlijk in de Nguyen-genen. Of is Nguyen de Vietnamese parallel van Jans(s)en?