zaterdag 28 januari 2012

Groep 3

Het zal me niet verbazen, als de woning van Nguyens vandaag vol bloemen, taarten, cadeau's zit. Dat allemaal van de koploper Rinus van de Wetering.

Gisteren kwam Rinus niet in actie (nou ja, wel een boeiende partij tegen Lendert van den Ouden voor de Passage Cup gespeeld en verloren), maar zijn koppositie in Groep 3 is wel versterkt. 2 Belangrijke achtervolgers hielden aan de Avond van Nguyens een bittere nasmaak over.....

Er stonden 2 partijen op het programma. Jan Hendrik Leopold moest met wit tegen Kevin Nguyen spelen. Al in de opening maakte hij een blunder, waardoor hij pardoes een paard zonder compensatie achterstond. Gedesillusioneerd speelde Jan Hendrik verder, maar Kevin liet geen spaan van hem heel. Michiel Gerritse stond tegen Thao Nguyen met veel druk op zwarte koningsvleugel prettig. Maar Thao wist eruit te glippen en stond op een moment zelfs beter. Toen liet Michiel zijn paard in het (T+P - T+L)-eindspel "vrijwillig" opsluiten (en oppeuteren), waarop hij later zijn partij moest opgeven.

Maar Groep 3 is nog lang niet beslist:
1 Rinus van de Wetering                              8 uit 10
2 Peter van Soest                                      6,5 uit 10
3/4 Lennart Heijnen, Henk van der Velden       6,5 uit 11
5/6 Jan Hendrik Leopold, Marjolein Osinga        6 uit 9
7 Michiel Gerritse                                        6 uit 10
De rest heeft 5 of minder punten.

Nee, zeker niet beslist, als je bedenkt, dat Rinus nog 5 partijen moet spelen, waarvan liefst 3 tegen hierbovengenoemde achtervolgers (te weten Jan Hendrik, Marjolein en Lennart) en daarnaast ook nog Marco van der Heijden ! Peter van Soest moet ook op zijn tellen passen: hij moet nog tegen Lennart, Jan Hendrik en Marco spelen. Andere achervolgers moeten hun degens ook nog onderling kruisen.

De volgende clubavond is de eerste van de maand februari. Dan "mogen" alle spelers van Groep 3 weer tegen elkaar spelen, in plaats van naar de Passage Cup verwezen te worden. Een mini-Colosseum in de Groene Passage in spe !

Peter dJ

Geen opmerkingen: