woensdag 14 december 2011

Vierde team lijdt derde nederlaag

Helaas. Ook de derde wedstrijd zijn we kopje onder gegaan. De reserves van het vlaggenschip van Messemaker bleken afgelopen maandag net iets sterker dan (zo ongeveer) de laatste linie van De Oude Dame uit Zuid. Matchloser werd opnieuw ondergetekende die in een gewonnen eindspel zich verslikte in een vrijpion en uiteindelijk nog verloor na een eigenlijk prima gespeelde partij. Resultaat: tot 02:00 in de nacht rechtop in mijn bed gezeten met ogen als schoteltjes. Volgende keer ga ik Tom & Jerry kijken, op 1 of andere manier maken die malle kat en muis mij altijd vrolijk. Ik heb de complete collectie aangeschaft, onder het mom van "dat vinden de kinderen zo leuk". 

Vorige wedstrijd ook al een 4-4 laten glippen door een gewonnen stelling tegen Vreugdenhil te laten verzanden in remise. Zo ben je lekker bezig als teamleider.

We zaten er dus wederom dicht bij. Mooie overwinningen voor Piet Verhey, Carel Vredenborg en Cees van Oosterom, vrij kansloze nederlagen voor Viktor vd Wetering en Angelique Osinga. Uitstekend gespeeld van last minute invaller Gerrit Boer die pas heel laat kopje onder ging op het achtste bord, en jammer van Ab Kamman die in tijdnood een goede stelling liet glippen en zelfs nog een nederlaag moest incasseren.

En zo gaan we puntloos het nieuwe jaar in. Het kan dus alleen maar beter gaan. We houden hoop op handhaving, alleen zal de teamleider wel beter zijn best moeten doen.

Gijsbert Kamerman


Zie ook verslag+foto's op de site van Messemaker 1847.

2 opmerkingen:

Sascha zei

CE4, CE5 en CE6 hebben nog geen enkele overwinning behaald. Gaat die Ronald Damhuis aan ons een fles whiskey geven voor de 1e overwinning?

Peter dJ zei

Het verslag van de cruciale ontmoeting van CE-5 met Pionier-1 staat op de website van De Pionier: http://www.depionier.blogspot.com/