vrijdag 8 november 2019

Eerste boekt spectaculaire en verrassende overwinning op landskampioen LSG

Van LSG (de landskampioen van de laatste twee jaar) win je niet elke dag, laat staan met de cijfers waarmee dat afgelopen zaterdag gebeurde: 3-7 in ons voordeel stond er op het scorebord na het laatste fluitsignaal.

We begonnen de wedstrijd al met een 1-0 voorsprong, omdat Erik vanwege het EK landenteams vooruit had gespeeld tegen IM Rudy van Wessel (2368), en deze partij met wit had gewonnen.

Die voorsprong verdween helaas al snel, nadat Michel met wit de opening had mishandeld tegen IM Mark van der Werf (2391) en tegen een rappe en harde nul aanliep.

Daarna begonnen de punten echter binnen te stromen. Zyon speelde met zwart een mooie positionele partij tegen IM Michiel Bosman (2358), en na wat onnauwkerigheden van de tegenstander kon hij het volle punt bijschrijven.

De knapste prestatie werd geleverd door Steven, die met zwart levende legende GM Predrag Nikolic (2574) wist te verslaan. Gezegd moet worden dat de GM een remise-aanbod afsloeg, maar Steven tikte het daarna fraai uit.

Onze eigen GM Bart wist met wit jeugdtalent IM Casper Schoppen (2513) een illusie armer te maken. Het zag er allemaal heel strak uit en de zwartspeler leek geen kans te hebben gehad, maar wellicht snappen FM's de finesses van hogere titelhouders niet, en was het in werkelijkheid een hele moeilijke partij. Enfin, aan het einde van de partij kon er weer een vol punt worden bijgeschreven.

Roger wist met wit tegen IM Edwin van Haastert (2462) knap een voordelig eindspel in winst om te zetten, al had zijn tegenstander naar eigen zeggen een aantal goede kansen op remise laten liggen.

Kambiz leek lang heel goed te staan met wit tegen IM Jelmer Jens (2395), maar na wat onnauwkerige zettten nam zijn tegenstander de regie over. Gezegd moet worden dat de zwartspeler de partij daarna mooi naar winst wist te voeren.

De enige twee remises kwamen op naam van Sebastian, die met zwart een minder eindspel wist te keepen tegen IM Jan-Willem de Jong (2429), en Thibaut, die met zwart een degelijke remise speelde tegen IM Mark Haast (2397).

Tenslotte wist ondergetekende met zwart nog te winnen van IM Arthur Pijpers (2480). Nadat ik zeer slecht/verloren uit de opening kwam, pakte Arthur het niet voortvarend genoeg aan en kwam de zwartspeler terug in de partij. Na de tijdcontrole leek de partij in remise te eindigen, maar wellicht parten gespeeld door de vermoeidheid (we waren inmiddels al uren bezig) liet mijn tegenstander een vol stuk in staan.

Waar we aan het begin van het seizoen vooral als doelstelling handhaving hadden, lijkt er langzamerhand wel meer in te zitten. Als Feyenoord het niet doet, moet die andere club uit Zuid het dan maar doen.

Zie hier het verslag van LSG: https://lsg-leiden.nl/wederom-zeer-matige-2e-ronde/#more-12801

Geen opmerkingen: