maandag 11 februari 2019

Helaas, net niet.

De zesde ronde staat op het programma. Jammer genoeg hebben we in de diverse teams te maken met afzeggingen. Het wordt moeilijk om de optimale selectie achter de borden te krijgen.
Wij met het tweede missen Lendert, onze rots in de branding, die nog op honderd procent staat en Michel die het eerste ingeschoven is. Vervanger Valery kan deze ronde niet. Ook sterke invallers als Peter Kemner zijn niet beschikbaar.
Het derde vecht voor behoud en heeft kansen tegen Middelburg. Uiteindelijk hebben we Eduard Smits en Ed Lorwa. ( Joris Geene gaat het derde versterking ). Gelukkig benut het derde de mogelijkheden en aan het eind van de dag horen we dat ze gewonnen hebben.
Bij ons scoren de twee invallers 1 uit 2 . Ed verliest snel en Eduard weet te winnen.
Het gaat dus om de vaste kern.
Cor speelt tegen een op papier sterkere speler bereikt niets in de opening. Mist een loperoffer en gaat er af. Al duurt dat een hele middag.
Remises bij Kees en Hans  Andrzej wint , tussenstand 3 -3
John staat slecht Henk staat goed.
John verliest , Henk komt met uitstekend spel in een toreneindspel waar hij een f-  en een h -pion heeft , maar de koning ervoor is gekomen.
Lang strijdt hij en misschien had hij zijn spel ergens kunnen verbeteren. Uiteindelijk wordt het remise.
 4.5 - 3,5 verlies. Een concurrent:'" het Schaakhuis " had ook verloren. De andere Almere gewonnen.
We staan tweede en hebben alles in eigen hand. We krijgen Ivoren toren thuis en dan de klapper Almere uit.
De laatste ronde kunnen we het dan hopelijk tegen het Schaakhuis uitserveren.

groet,

Cor

1 opmerking:

Anoniem zei

Als je tegen Apeldoorn weer een man tekortkomt, mag je een beroep op me doen, al moet je wel beseffen, dat ik niet meer de sterkte heb van vijftig jaar geleden.
Jaap.