zondag 9 oktober 2016

Het tweede houdt huis boven het IJ

Afgelopen zaterdag reisden we af naar Amsterdam noord om het daar op te nemen tegen het uit de 2e klasse afkomstige Boven IJ.

Kresna en Cor waren verhinderd. Echter geen probleem ,want bij CE hebben we nooit een gebrek aan goede invallers.

Met nieuwe aanwinst Henk en lokale super sub Carel die op slechts 20 minuten fietsen woont gingen we vol goede moed de wedstrijd in.

De wedstrijd startte uiterst voorspoedig. Jelle had er zin in deze middag, hij ging diverse ruilen uit de weg om de stelling complex te houden. En deze complicaties kwamen er dan ook, in de beruchte tijdnoodfase wist hij opeens toe te slaan.0-1. Henk bracht het volgende punt binnen, ik heb niet gezien hoe dat precies ging ,maar volgens de omstanders was het een "gewoon" prima positioneel gespeeld pot.0-2.

De partij van Marcel was er één voor de ware schaakliefhebber. Met een woeste koningsaanval werd hij naar de strot gegrepen , echter counterde hij terug en plaatste een spectaculair dame offer. In de volgende fase van de partij werd er over en weer materiaal  in de aanbieding gedaan, maar toen de ongelukkige boven Ij-er het paard van Marcel meegraaide was het opeens snel gedaan dankzij een zeer gevaarlijke a-pion die de over kant ging halen. 0-3. Hans voegde hier een halfje aan toe, het werd  een franse doorschuiver, althans zo herkende ik de stelling als zodanig. Echter dan wel met verwisselde kleuren, het extra tempo stelde niet veel voor en zodoende een niet al te lastige remise voor Hans. 0,5-3,5. Daarna mocht ik de 1-4 binnen tikken, aan bord 1 had ik het mogen opnemen tegen de sterke Cor Croese (2277). Ik had een pion buit weten te maken, echter hier toonde Cor zijn klasse en ervaring om het dame eindspel zodanig neerzetten dat ik niets beters wist te verzinnen dan eeuwig schaak. 1-4. Het was nu wel duidelijk dat we dik zouden gaan winnen. Carel was na een 19e eeuwse opening in een 21e eeuws toren eindspel gekomen met een pion meer. Toen hij torens wist te ruilen was het ook direct afgelopen. 1-5. Kees had de dubieuze openingsopzet van zijn tegenstander weten te weerleggen, helaas ontschoot hem een blunder in de afmaakfase , maar gelukkig stond hij nog wel zo goed dat hij remise kon maken.1,5-5,5. Toen was het de beurt aan John om de score verder op te krikken, heel dicht kwam hij nog bij een vol punt, maar zijn tegenstander hield het ongelijke lopereindspel ondanks tweepionnen achterstand keurig remise. Eindstand 2-6.

We hopen deze vorm vast te houden voor de volgende wedstrijd, zaterdag 5 november,thuis in de Rustburcht tegen Santpoort 2.

Geen opmerkingen: