woensdag 18 december 2013

CE4 speelt maar zijn thuiswedstrijden uit..

Een vreemde gewaarwoording. Een thuiswedstrijd spelen bij een andere vereninging. Komt het omdat er bij ons geen plaats was? Nee, op onze club is er genoeg ruimte lijkt mij zo. Zelfs met een kersttoernooi is er genoeg ruimte. Juist door het kersttoernooi moet er gespeeld worden bij een andere vereniging. Het zou jammer zijn om dit gezellige toernooi te moeten missen.

Hulde voor Dordrecht om als gastheer op te treden, hierdoor moest wel ff gereisd worden en kon onze teamcaptain Gijsbert en nestor Hans er niet bij zijn. Als vervangers Marcel en John.
Hoe de wedstrijd is verlopen??

Victor (8) (speelde eigenlijk een thuiswedstrijd) was al redelijk snel klaar met Arie van Heeren. Zijn paard zorgde voor onheil en verderf in de zwarte stelling. Een kwaliteit en later wat pionnen erbij zorgde voor het 1e punt. Ab (4) pakte Adri Timmermans in, de witte velden waren erg zwak bij Adri. De opmars van de a-pion werd onderschat en even later gingen de stukken als rijpe appels er vanaf. Hulde!
Ton (2) moest tegen de sterke Jan Willem Versloot. Ton nog zonder puntverlies en Jan Willem pas 1 wedstrijd (wel winst). Ton gebruikte veel tijd (net als tegen Fianchetto), toen ging het goed. Nu was het een remise. Een stelling waarbij zetherhaling het beste was of iemand moest een obscure winstpoging doen.
Van Marcel (6) heb je nog niet zo snel gewonnen, moest ook Theo Jiskoot onderkennen. Marcel stond optisch de gehele partij beter, al deed op het laatst zijn paard niet zo veel meer. Een leuke truc en aanraken is zetten (en gezet is gezet) zorgde een het volle punt.
Aan Cees (5) kan je zien hoe het ervoor staat. Hoofdschuddend aan het bord. Van links naar rechts is niet zo goed, van boven naar beneden is wel goed. Tegen Henk Timmermans ging het van links naar rechts. Niet zo best, ik zag het fatale moment gebeuren. Een vervelende penning van het paard kwam op duur stukverlies te staan. Cees wilde al snel opgeven, maar hij moest nog ff doorspelen. Misschien was het nog te verdedigen, maar uiteindelijk was het vechten tegen de bierkaai.
John (7) heeft niet zo best seizoen voorlopig als invaller, ook zijn tegenstander John Janssen niet (0 uit 3). Wel spectaculaire partijen waarbij ik als leek er geen pepernoot van snapt (maar dat is schijnbaar ook wederzijds). Bij een vlugge blik op de stelling in de beginfase zag ik een stuk voorsprong tegen wat pionnen, maar de damevleugel was nog niet ontwikkeld. gedurende de partij heeft John last gehad van de ontwikkelingsachterstand. Een verkeerde afruil zorgde voor een niet meer te stoppen pion en ook deze partij ging de mist in.
Tjerk (1) onze kopman mocht tegen Laurens Jiskoot, de man in vorm bij Dordrecht (3 uit 3). Tjerk had vertrouwen in zijn stelling, ging vol ten strijde. Keek niet op een pion meer of minder en penning erbij. Het maakte niet uit. In de eindspel en de tijdnoodfase beging Laurens een blooper zodat de winst bij Tjerk terecht kwam.
Sascha (2) de interimteamleider tegen Cor Oliemans. Het plan van mij kwam niet uit de verf, tot 2 keer toe dacht ik dat een combinatie mogelijk was. Bij de 3e keer kijken kwam het lek naar boven. Uiteindelijk een kwaliteitsoffer maar gedaan voor enige compensatie. Cor dacht mijn dame te winnen, maar vergat een klein pionnetje, waardoor zijn hele stelling in elkaar viel. 10 zetten later was het gedaan.

Uiteindelijk een nette overwinning, waarbij wij de kerst goed in kunnen gaan. Op naar de volgende wedstrijd, uit tegen Krimpen. 

Geen opmerkingen: