zaterdag 18 april 2009

Weggetikt in RSB Bekerfinale


Charlois Europoort heeft gisteren de RSB Bekerfinale totaal kansloos met 3-1 verloren van Krimpen a/d IJssel. Hiermee haalde Krimpen een mooie revanche op de nederlaag in de promotieklasse.
Een verslag van Gijsbert volgt...


1. Rob van Keulen 2083 - Gijsbert Kamerman 2003 ½-½
2. Marcel Glissenaar 2021 - Lendert v.d.Ouden 1945 ½-½
3. Harold van Dijk 2253 - Peter Kemner 2042 1 - 0
4. Peter Glissenaar 1946 - Ben Boog 2097 1 - 0

Dat doet die Peter goed, verslag van Gijsbert volgt...

Tja, in schaaktechnisch opzicht valt er weinig te vertellen over gisterenavond. De spreekwoordelijke koek was blijkbaar op bij de Oude Dame van Zuid. Het werd voor onze jongens een kansloze missie tegen de gretige Krimpenaren, die zo hun tegenvallende seizoen nog enige glans konden geven. Lendert speelde een prima remise op bord 2, terwijl Peter Kemner volgens mij vrij kansloos werd weggetikt tegen de sterspeler van Krimpen, Harold van Dijk. Datzelfde gold voor Ben Boog die er eveneens kansloos afgeschoven werd. Blijft over bord 1, zoals verwacht (??) tegen Rob van Keulen. Ik kwam vrij goed uit de opening alleen blunderde in het middenspel wat een stuk kostte. Ik had wat tactische grapjes en zowaar begon Rob fouten te maken waardoor ik kon ontsnappen met remise: 3-1 voor de Krimpenaren, proficiat voor deze ploeg die we het uiteraard na ons zelf van harte gunnen!

Verder was het inderdaad een zeer geslaagde avond: mooie zaal, de beloofde bitterballen waren er warempel nog ook, goede wedstrijdleider (Sander: bedankt!), goede sfeer en aardig wat supporters. Herman van Malde, die inmiddels een cultstatus heeft aangenomen bij Charlois Europoort, was uiteraard teleurgesteld maar kon er wel vrede mee hebben. Hij zal hoe dan ook de geschiedenis ingaan als de meest succesvolle wedstrijdleider extern ooit, waar ze vele decennia later nog over zullen praten.

Krimpen: bedankt voor de uitstekende organisatie en tot volgend jaar, in de externe (tegen ons derde!) en wellicht ook in de beker!

(Gijsbert)

Speel de partij Kemner-van Dijk na.
Lees ook de website van Krimpen met meer foto's.
(Foto: SV Krimpen)

Geen opmerkingen: