woensdag 1 april 2009

Lendert en Dick bij NK Internet

Van verslaggever Hans van Calmthout ontvingen we vandaag volgend bericht: “Afgelopen uur Lendert (met nickname Schaakdwaas3) gevolgd op het NK internet 3+3 kampioenschap. Buitengewoon spannend !! In de voorlaatste ronde stond Lendert gewonnen tegen Tan met een internetrating van 2663. Helaas liep die pot remise , Lendert op 7,5 punt. Geplaatst zou je denken?? Laatste pot tegen Jack Snipe (= Benjamin Bok, 2443)  weer een lastig Toreneindspel. Ditmaal ging Lendert onderuit….

Uiteindelijk werd Lendert 7e , nummers 1 tm 6 plaatsten zich  . . . Van alle partijen wordt een pgn bestand aangeboden.

Dick de Wit , alias Sneeuwwitje heeft zich al in de 1e sessie geplaatst voor de halve finale op zaterdag a.s.”

Het gaat hier om het 1e NK Internet, live te volgen via Playchess. Voor meer info zie de KNSB site. Dick succes zaterdag!

3 opmerkingen:

Rokado zei

Ik heb het ook zitten volgen, maar het stukje is niet helemaal correct: Lendert won van Matthew Tan (nadat die een mat in één over het hoofd gezien had) en scoorde daarna een dikke plusremise tegen toernooiwinnaar Roi Miedema. In de laatste ronde verloor hij van Bok waardoor hij directe plaatsing nog eventjes miste. Maar wel erg goed gespeeld van Lendert.

PeterK zei

Dank voor de correctie Rick! vanavond trouwens de volgende kwalificatieserie, start om 20.00 uur op Playchess en deelnemers o.a. Hans van Calmthout (Chesscyclechi), Marcel Dirks (frankmarshall) en Rick Ensering (Karsch) en Lendert? Als iemand er een stukje over wil plaatsen graag!

Si Tumbuk zei

Een mooie illustratie van de toenemende kracht van Lendert! Goed voor de club en het verrast me eigenlijk niet!