donderdag 27 juni 2019

Update gezelligheidstoernooi

We hadden gemerkt dat we nog enkele verslagen achterliepen van het gezelligheidstoernooi
Daarom even een korte update:

14 juni is er Rapidschaak gespeeld. De prijzen hadden het centrale thema ‘groen’. Er was van alles te winnen, van groene batmintonrackets tot een slacentrifuge en vele dingen daartussenin. Hans Uitenbroek mocht zich net als de week ervoor zich gelukkig prijzen met de officiele handdruk van de voorzitter die bij het kampioenschap hoort.

21 juni was de Knightmare avond. De paarden op B1, G1, B8 en G8 werden vervangen door koningen, de koningen op E1 en E8 door paarden. Het doel werd het vangen van de paarden. Voor de deelnemers was het een grote uitdaging om koningen schaak te laten staan, onverdedigde koningen niet mat te zetten en is een eindspel van paard tegen paard + koning remise of is dat nog te winnen?
Uiteindelijk wist André kampioen van de avond te worden en de grootste Knightmare van de club te worden. Hij kwam enkele partijen goed weg doordat er enkele keren een mat in 1 werd gemist door de tegenstanders. Hans, Marjolein en Cor gingen naar huis met de prijzen, alle drie een doos (denk ik) overheerlijk gebak. Cor wist nog te melden dat hij zich niet meer kon herinneren wanneer hij voor het laatst op de laatste plaats was geëindigd, maar ondanks de slechte score (die hij vast komend jaar wil verbeteren) vond ook hij het een leuke spelvorm.

Eindstand Rapid







Eindstand Knightmare
 
en een standje voor het algemeen klassement, geel zijn dagprijzen, dikgedrukte scores tellen niet mee voor de beste 5 avonden en komen dus te vervallen.


 

Vrijdag 28 juni is de slotavond, er wordt een tweetallentoernooi gespeeld.

Geen opmerkingen: