dinsdag 18 september 2018

Charlois Europoort verliest van het sterkere HWP Sas van Gent 2


Van uw verslaggever op het tweede bord met wat aanvullingen van de teamleider op het 4e bord.

Onze tegenstanders waren vorig jaar gedegradeerd uit de 2e klasse en konden een ijzersterk team opstellen.
Als eerste was Joris klaar op bord 5, Joris viel aan maar de tegenstander viel de aanval op en kon profiteren van de zwaktes in de zwarte koningsstelling.
Kort daarna was ik zelf klaar op het 2e , in de opening een pion geofferd die ik daarna nooit meer heb terug gezien en geen compensatie kreeg.
Angelique op bord 4 had een pion gewonnen, maar de tegenstander had voldoende compensatie en kwam remise overeen.
Peter op bord 6 had niet veel bereikt uit de opening, maar wist handiger te manoeuvreren in de stelling en verzamelde een licht voordeel wat steeds verder werd uitgebouwd. Uiteindelijk scoorde hij een vol punt.
Melvin was helemaal in zijn element toen hij in een toren en lopereindspel terecht kwam op het derde bord. Met zeer nauwkeurig verdedigen wist hij zelfs met een pion minder nog remise te houden.
Pearl was de 6e die klaar was, ondanks het grote ratingverschil wist hij heel lang de materiaalbalans gelijk te houden en goed tegenspel te geven aan de kopman van de tegenstander. Echter na de eerste tijdnoodfase ging het mis en stortte de stelling alsnog in.
Op het einde waren Zhi Yang en Filip nog bezig met het zwoegen in twee moeilijke eindspelen op de staartborden. Zhi Yang had een inactief paard en een toren tegen een actieve toren en loper en moest gelijktijdig met Filip de nul incasseren die in een loper tegen paard eindspel goed weerstand bood en bijna remise had, maar op het einde toch een verkeerde zet deed en de tegenstander de volle buit meepikte.
Totaal dus een 6-2 nederlaag in de eerste wedstrijd voor deze extra promovendus naar de 3e klasse. Gezien het verschil in rating geen vreemde uitslag.
Op de site van HWP is hun verslag van deze wedstrijd en van de wedstrijd tegen het eerste te lezen: http://www.hwpsasvangent.nl/

André van der Graaf

Geen opmerkingen: