dinsdag 12 juni 2018

Drie winnaars Gongtoernooi

Afgelopen vrijdag is het Gongtoernooi gespeeld. De deelenemers waren verplicht te zetten als de gong gaat. Als de gong was afgelopen werden alle partijen die nog bezig waren remise verklaard.

Aan het begin werden de prijzen aangekondigd: Er waren drie bestrijdingspakketten tegen overlastgevers van de zomer ter beschikking gesteld. Er was een overhangendetakkenbestrijdingspakket, een insectenbestrijdingspakket en een buurkinderenbestrijdingspakket. De gelukkige plaatsen waren deze keer plaats 3 ,6 en 9.

Gedurende de hele avond werd er smakelijk gelachen om de geluiden van de gong en van de onderlinge reacties op de geluiden en natuurlijk de momenten dat iemand totaal verloren staat en de tegenstander net 1 zet voor het matzetten geen zetten meer mag doen en het zo remise wordt. In de laatste ronde kon Zhi Yang een prijs veilig stellen met een remise maar besloot in een split second toch Eduard mat te zetten en te gokken op een hogere klassering.
Op het einde van de avond waren er drie mensen gedeeld bovenaan geeindigd, dus de WP en de SB moesten de beslissing brengen.

De 3e plaats werd behaald door Cor, die het buurkinderenbestrijdingspakket uitkoos. De 6e plaats was voor de enige vrouw in het gezelschap vanavond, Angelique. Zij ging naar huis met het overhangendetakkenbestrijdingspakket. Tot slot bleef het insectenbestrijdingspakket over voor de nummer 9, Marcel. Zhi Yang is de gelukkige die de hand van de voorzitter kreeg, hij werd eerste en is dus officieel de Gongkampioen van Charlois Europoort.

De eindstand van vrijdag:

Geen opmerkingen: