woensdag 17 januari 2018

Nieuwe speelzaal!

Geachte clubgenoten,

Met vreugd kan ik jullie melden dat we inderdaad een nieuwe speelzaal kunnen betrekken: 't Anker. Het is een klein gebouw vlak bij de hoek van de Dorpsweg en de Mezenstraat (feitelijk ligt het op de hoek van de Mezenstraat en de Aalscholverstraat). Het ligt pal naast de nieuwe kerk van het Apostolisch Genootschap. Er is ruimte voor 40 spelers, dus voorlopig is het groot genoeg voor ons en het is comfortabel en in goede staat. Er is een kleine analyseruimte bij met en bar/keukentje.

Vrijdagavond willen we beginnen met een rapidtoernooitje; André vd Graaf en Angelique zijn de toernooileiders. We spelen volgens een door mijzelf bedacht idee: ik noem het all round chess. De beginstelling die bij iedere partij wordt gespeeld, wordt bepaald door het lot (dobbelsteen); ik mail een bestandje met 218 stellingen rond: het betreft allemaal zeer algemene openingsstellingen uit de praktijk. Na 3x geworpen te hebben, bekijk je welke stelling bij de zo ontstane code hoort. Soms is wit aan zet, soms zwart. Pas nadat de stelling op het bord is gezet, wordt de klok in werking gezet. We hebben dit idee begin dit seizoen al op kleine schaal getest en de reacties waren positief. Het leidt soms tot hilariteit en altijd tot verrassing. Het is altijd leuk om eens een totaal andere stelling te spelen tegen een speler wiens vaste repertoire je al goeddeels kent. En het idee is dat spelers met een goed algemeen schaakbegrip vanzelf boven komen drijven.

Print het bestand uit en neem het mee. Als je dobbelstenen vergeet: je kunt ook een dobbelsteen gooien via internet. Jullie zijn welkom v.a. 19.45u, het begint om 20.00u. Komt allen vrijdag a.s.!

Filip Borst

Geen opmerkingen: