maandag 15 februari 2016

Team twee doet goede zaken met het oog op lijfsbehoud

Afgelopen zaterdag kwamen de KNSB teams van CE weer in actie, het tweede speelde een vier punten wedstrijd tegen Het Witte Paard 2 uit Haarlem. Het was nog even spannend of iedereen de nieuwe speelzaal aan de Strevelsweg kon vinden, want om één uur was er slechts één speler van HWP.

De  overige spelers bleken vast te staan in de file. Eén voor één druppelden de spelers binnen en konden de partijen met enige vertraging gaan beginnen. Ik mocht met zwart tegen het jeugdtalent van HWP, altijd lastig.

Er kwam al vrij snel een scherpe variant op het bord waarvan ik wist dat deze gunstig was voor zwart. Weten dat de stelling goed is voor je, is echter niet genoeg. Je moet het ook nog even laten zien. En dat laatste lukte me niet, erg frustrerend... Ik zag mijn geofferde pion niet terug en moest de hele middag een slechte stelling verdedigen. Toch kreeg ik nog wat actief spel en was het allemaal niet zo heel makkelijk voor wit. In de opkomende tijdnood mocht ik blij zijn dat mijn tegenstander een paar slechte zetten deed en de partij omsloeg in mijn voordeel. Na wat schermutselingen ontstond een dame eindspel met plus pion dat bij goed spel nog wel remise te houden moest zijn, maar praktisch moet je het dan wel even laten zien, dit lukte mijn tegenstander niet en won ik uiteindelijk.
Omdat ik voor de verandering eens wel mijn concentratie kon vasthouden heb ik weinig mee gekregen van wat er om me heen gebeurde. We wonnen ,maar hoe en wat er precies gebeurde moet ik hebben van ooggetuige verslagen. Kees, Matthieu en Arjen verloren. Arjen had zijn cruciale tegenspel-opstoot laten blokkeren vertelde hij mij.
De laatste vijf borden wonnen, Marcel kon zijn loperpaar uiteindelijk ten gelde brengen. Hans kreeg een woeste aanval over zich heen, maar toen de kruitdampen waren opgetrokken stond hij een toren voor. Invaller Peter speelde een goede partij die hij mocht bekronen met een fraai matje.
Nog drie ronden te gaan, waarvan we nog twee stevige tegenstanders krijgen die om het kampioenschap spelen.

Lees HIER een uitgebreid verslag met partij fragmenten geschreven door Enno Noordhoff van HWP 2

3 opmerkingen:

Ton zei

En dan nog John tegen Jan Seeleman niet te vergeten...

Lentheman78 zei

Uiteraard ,maar van deze partij heb ik helemaal niets meegekregen.

Ton zei

Verslag van CE 3 - CSV : http://capelse-schaakvereniging.nl/?p=3502