zaterdag 16 mei 2015

De kampioenen zijn bekend!

De koplopers in de A groep zijn bij aanvang van de laatste ronde Frank Erwich en Roger Meng. Zij wonnen allebei respectievelijk van Cor de Wit en Kevin Nguyen. De winnaar van deze groep is Roger Meng op weerstandspunten.  John van Baarle volgt met 4,5 punt door in de laatste ronde te winnen van Melchior Vesters. De gedeeld 4e plaats is voor Cor de Wit en Alexander Janse. Melchior Vesters heeft ten opzichte van zijn rating het best gepresteerd in de A groep.

De winnaars van groep A: Roger Meng en Frank Erwich


In de B-groep speelde na een lange strijd de 2 koplopers (Rob Kalkman en Bob Hoos) remise tegen elkaar. Achtervolger Nick Groeneweg won zijn partij tegen Jasper Boonstra. Hierdoor eindigen er in de B groep 3 mensen op 4,5 punt op de eerste plaats. Op sb punten is de winnaar van deze groep Bob Hoos. Met 4 punten volgen na een overwinning in de laatste ronde Wiggert Pols en  Edwyn Mesman. Op basis van zijn rating heeft William Gijsen de rating prijs gewonnen.  

De winnaars van groep B: Bob Hoos, Rob Kalkman en Nick Groeneweg


1 opmerking:

Bart Hofstede zei

Dit toernooi verdient volgend jaar meer deelnemers. Met zo'n rijtje van winnaars met FM's, IM's en GM's wordt het tijd voor een toernooi met honderd schakers.

Het was een leuk toernooi.