zaterdag 7 maart 2015

De stekelige staart van Charlois Europoort 2

Vandaag mocht het tweede team aantreden tegen het sterke team van Souburg. Een team waar het tweede een historie mee heeft en een niet al te beste, aangezien er altijd fors verloren werd van dit team. Om het tij te doen keren werd er besloten een speciale trainingssessie op te starten gericht op deze moeilijke tegenstander. En wonderwel, we wisten zowaar te winnen!

 Na een valse start loopt het wel aardig met mijn schaak dit seizoen, zo ook vandaag met zwart kwam ik met een klein voordeel uit de opening, won een pion en het punt rolde als vanzelf mijn kant op. Kort hierna maakte invaller Marcel den Bleker met zwart vrij makkelijk remise. Een goed begin dat helaas niet al te lang duurde, want aan de kop van het team ondervonden we behoorlijke tegenstand.
Tjerk verloor. Naar eigen zeggen speelde hij te vroeg e4, waar hij beter een rustige voorbereidende zet had kunnen kiezen. Zo ook Marcel die met b6 de pionnen keten van zijn tegenstander wou afbreken, helaas ging dit wel te koste van een stuk. Hierbij kwam dat Kees flink onder druk kwam te staan en het uiteindelijk moest afleggen tegen een ver opgerukte d-pion van zijn tegenstander. 
Zo werd de kop van het team bijna onthoofd, enkel John had een goede aanval opgebouwd en de tegenaanval van zijn tegenstander kwam niet opgang. John wist de druk verder op te voeren en met enkele krachtzetten werd de koning van achter zijn verdedigingsmuur gerammeld. Een prima prestatie tegen een speler die naar ik meen vorig jaar nog 8 uit 9 scoorde in deze klasse. 2,5 - 3,5 en nog twee borden aan de gang.
Arjen had een klein plusje, maar het leek mij moeilijk er doorheen te komen. Echter na een pion offer ging het opeens hard en wist Arjen de vijandelijke koning  het bord over te jagen totdat deze met piepende remmen tot stilstand kwam op g3 waarna het elegante Th3 het mat afleverde! 
Hierna  mocht Hans het afmaken, hij had een flink ruimte voordeel te pakken en dreigde door te breken op de dame-vleugel, toen zijn tegenstander tegenspel zocht, werd er geswitcht naar de koningsvleugel en een stuk buitgemaakt 4,5-3,5! Een mooie prestatie waardoor we opeens tweede staan. Volgende ronde uit tegen Overschie.

Foto vanaf het Charloisse Hoofd genomen (van links naar rechts borden 8,7 en 6 scoorden 3 uit 3)
Lees hier het verslag van de balende Souburgers

Geen opmerkingen: