zaterdag 2 augustus 2014

Hans Uitenbroek wint prestigieuze vierde VAO-open !

Hans Uitenbroek heeft weer eens van zich laten horen. Dat mocht ook wel weer eens. Het was namelijk al weer heel wat jaartjes geleden dat hij een keer ergens clubkampioen was en een keer een oliebollentoernooi op zijn naam heeft mogen schrijven.
Maar deze prijs mag er ook echt zijn. Met maar liefst 10 uit 14 komt hij in een illuster rijtje met onder andere Lendert van den Ouden en Arjan Vlaggenschip van der Leij.


Alles was aanwezig voor een leuk 4e VAO dat ondertussen gerust een regionaal bekend RSB en FIDE toernooi genoemd mag worden. Er waren borden, stukken, klokken, deelnemers, achtertuin, koude biertjes, Surinaams eten, tafelvoetbalspel, muziekje en een appelboom. Alleen er was geen sleutel van de speelzaal en huis waar de borden, klokken, koude biertjes, Surinaams eten, tafelvoetbalspel en muziek aanwezig was. We hadden dus het eerste uur alleen onszelf, een achtertuin en appelboom.
Na een uurtje konden we gelukkig alsnog beginnen toen gastheer van de Laar met de sleutel kwam. De deelnemers doken direct als aasgieren naar en in de koelkast waarbij de nodige klappen vielen. Tegelijkertijd werd het heerlijke eten door deze Animals verslonden. Het waardige en traditionele schaken van het VAO zou nog wel volgen.
Maar ook tijdens het schaken waren er genoeg dierlijke instincten. Om met een winnaar van vorig jaar, Arjan, nog maar eens te beginnen. Hij wist zich dit keer met name niet te gedragen terwijl dat van een nette club Messemaker toch wel verwacht wordt. Het ene na het andere biertje van de Kaapse Brouwers, vaak een Kaapse Karel, werd over onze geleende clubborden gegooid en diverse klokken moesten het ontgelden. Ik had het nog nooit gezien. Een dronken zwemmende dame die Arjen Kouwenhoven mat zette. Alles blijft mogelijk. Nu was een Kaapse Karel trouwens nog onschuldig want er zaten biertjes bij met een epogehalte van boven de 10%. Echter de partijen die hiermee gespeeld zijn tellen gelukkig niet mee voor je rating.













 Met dank aan HariĆ«t van http://www.kaapsebrouwers.nl/



Er deden nog meer bekenden mee. Bijvoorbeeld Carel Vredenborg. Ik wilde met name hem even noemen. Hij leeft momenteel in een isolement in Oostzaan, komt dus uit de buurt van Amsterdam en het VAO is eigenlijk het enige dat hij eigenlijk nog heeft in zijn leven. Ook een graag geziene gast is Menno Brandenburg. Niet om zijn persoon of zijn prestaties (1,5) maar om de fles limoncello die hij elk jaar meebrengt. Deze fles is ondertussen de traditionele afsluiter geworden van het toernooi.
Een primeur was het computerincident: Van Malde bleek tijdens de partij na elke zet naar de koelkast te lopen ("ik ga weer een biertje pakken") en versloeg toch daarmee o.a. Brandenburg en Van den Ouden. Dat viel natuurlijk op omdat Herman helemaal niet zo'n bierdrinker is en steeds met water terugkwam. De tweede partij is Van den Ouden hem gevolgd en betrapte hem op heterdaad met zijn smartphone in zijn hand.
Ook het onschuldige en waardige VAO moet er dus volgende keer aan geloven dat smartphones bij aanvang van de wedstrijden worden ingeleverd.

Meer wetenswaardigheden, uitslagen en standen onder http://www.schaaksite.nl/VAO-open

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Van Wely Nederlandskampioen , geen vermelding. wie is er clubkampioen , nog te raden. Gelukkig is het meest belangrijke kampioenschap wel gepubliceerd. Ps. waar zijn de spelers van SO Rotterdam naar toe verhuisd?
Cor

Anoniem zei

Hoe komt het verslag van een groepje huis- tuin- en keukenschakers op onze site terecht?

Anoniem zei

Kan ik meedoen aan het 5e VAO? Ik heb geen vrienden en drink graag appelsap.

Hans Vlaardingerbroek zei

Je mag drinken wat je wilt, maar helaas kan je niet meedoen. Je hebt namelijk geen vrienden, en dat zal een reden hebben.
Jammer, maar misschien kan je gaan loomen of wordfeud spelen?