zondag 13 april 2014

CE 2 ten onder tegen sterke Souburgers

Het begon allemaal zoveel belovend in mijn eigen partij mocht ik tot mijn genoegen zien dat mijn tegenstander Bert Henderikse (2030)  in een openingsval trapte waarna we na 12 zetten al met 1-0 voor stonden.

Daarbij opgeteld dat ik Gijsbert een kwaliteit had zien winnen tegen de sterke Hendrik Porte (2190), leek niets meer in de weg te staan voor een overwinning .


Maurice was zonder problemen met zwart uit de opening gekomen tegen Robin Bosters (2049)en ook hier leek geen vuiltje aan de lucht.

Nancy had een scherpe stelling op het bord tegen Henrik Westerweele (1976) met tegenovergestelde rokades, waar naarmate de partij vorderde ik steeds meer begon te geloven in haar stelling.
Marcel en Jelle leken mij iets beter te staan en Robin en Arjen iets minder, maar niet iets om je zorgen over te maken.


Helaas liep het dan toch wat anders, in een vrije dooie stelling wist de tegenstander van Maurice wat handiger te manoeuvreren wat resulteerde dat Maurice 2 torens moest inleveren voor een dame. Het resterende middenspel werd daarna zo moeilijk te spelen dat het vrij snel hierna over was.

Bij Gijsbert waren er inmiddels enorme wildwest taferelen aan de gang, daar waar ik hoopte dat hij het zaakje met kwaliteit meer rustig zou kunnen uitschuiven ging het helemaal mis en kwam hij in een verloren eindspel terecht.


Op de andere borden ging het inmiddels ook van kwaad tot erger, Nancy verloor opeens een stuk en dat kon haar stelling echt niet hebben. Arjen en Robin kwamen slechter te staan en Marcel en Jelle wisten geen vuist te maken tegen de zwarte verdediging.

Marcel verloor zelfs nog nadat zijn tegenstander Jeroen Hekhuis (2050) met geduldig spel de stelling naar zich toe trok en Jelle maakte remise met de captain van Souburg Roeland Alders (1929).


Bij Robin was de stelling inmiddels geëxplodeerd en dit was iets waar ik wel op gehoopt had.
Uit eigen ervaring weet ik dat er in het ontstane stellingstype er vaak niets aan de hand lijkt voor wit. En net op het moment dat je je opponent lekker aan het oprollen bent krijg je dan nog even een ziedende aanval over je heen, waarna je binnen 5 zetten mat staat.
Daarbij opgeteld dat je tegenstander van het kaliber Robin is verliep het hier niet anders, FM Rene Tiggelman(2319) kon het vege lijf nog net redden door een hoop materiaal terug te geven.
Echter het resterende eindspel was hierna vrij kansloos, mooi punt voor Robin!

Arjen kon het daarna niet meer bolwerken, tegen de topscoorder in deze klasse Colin Boelhouwer (2233) bezweek hij onder de druk en kon deze zijn totaal opvijzelen naar 8 uit 8!

Uiteindelijk dan toch nog een zware nederlaag tegen deze sterke ploeg.

Het kampioenschap is beslist en deze gaat naar Stukkenjagers 2 uit Tilburg die niet zoals de meeste favorieten in deze poule wisselvallig speelden, ze verloren enkel van ons.

De laatste ronde uit tegen Rokado zal niet meer van belang zijn aangaande promotie of degradatie voor beide ploegen aangezien Rokado al gedegradeerd is, maar uiteraard willen we deze wedstrijd graag winnend afsluiten!

Lees hier het verslag van Souburg
 
 

foto's: Rob Leer (dank!)

2 opmerkingen:

Laurens Urker zei

Kan het zijn dat we niet de standen op de knsb-site kunnen zien? Bad gateway?

Laurens Urker zei

Later deed hij het weer.
Wat is het spannend in de klasse van Charlois Europoort 1
Niet alleen bovenaan, maar ook onderaan.