vrijdag 25 oktober 2013

Kampioenschap Fischer Random

Verschillende clubleden balen ervan dat ze zich niet kunnen voorbereiden op het Fischer Random Kampioenschap van vanavond. Dat is jammer, daarom hieronder de stellingen van vanavond.
Voor de ingewijden onder ons: het zijn de door de FIDE goedgekeurde CHESS960 stellingen 8,16,24,32,40,48,56,64 en 1921.
Durf de strijd gewoon aan te gaan en speel vanavond eens een nieuwtje.

We spelen 7 ronden van 15 minuten p.p.p.p. De start is om 20.10 uur en de prijsuitreiking is direct na de laatste partij.





Voor de zekerheid de regels:



In de beginstelling staan de pionnen op de gewone plaats, dus op de 2e en 7e rij. De witte stukken op de eerste rij staan in een willekeurige volgorde, die in principe door het lot wordt bepaald. De zwarte stukken op de achtste rij staan in dezelfde volgorde tegenover dezelfde stukken van wit. Dus tegenover bijvoorbeeld een wit paard op f1 staat een zwart paard op f8. De enige beperking is dat de koning tussen de twee torens moet staan (eventueel met andere stukken ertussen) en dat de twee witte lopers op velden van een verschillende kleur moeten staan. Met deze uitgangspunten zijn 960 verschillende beginposities mogelijk, vandaar de naam, waarvan de klassiek beginstelling er één is. Er is ook een rokade gedefinieerd. Koning en toren gaan dan naar de velden waar ze in het klassieke schaakspel ook terecht zouden komen (Kc1-Td1 resp. Tf1-Kg1 voor wit).

Dus wil je nog wat stoom afblazen na het stoomschaaktoernooi? Kom dan naar het Fischer Random Kampioenschap van vanavond! Niet-clubleden zijn ook welkom, de entree is dan 1 euro.
Wie volgt Michel de Wit als kampioen op?

ronde 1

ronde 2

ronde 3

ronde 4

ronde 5

ronde 6

ronde 7

reserveronde

reserveronde 2



Geen opmerkingen: