donderdag 3 oktober 2019

Goede start eerste tegen HWP Sas van Gent

De eerste ronde was een herhaling van vorig jaar: een thuiswedstrijd tegen HWP Sas van Gent 1. Terwijl deze wedstrijd vorig jaar jammerlijk verloren ging, slaagden we er nu wel in de punten in Rotterdam te houden: 6-4 was uiteindelijk de eindstand.

Roger hield het op bord 1 met zwart keurig remise tegen GM Ikonnikov (2496), na de hele partij wat minder gestaan te hebben. Kambiz behaalde met zwart in een soortgelijke partij tegen IM Tom Piceu (2370) eveneens een plusremise.

Dan hebben we de evenwichtige remises wel gehad, want de overige puntendelingen kwamen wat anders tot stand. Zelf mocht ik blij zijn met remise tegen FM Adrian Roos (2342), want na de opening met zwart mishandeld te hebben keek ik nog net niet tegen een ruïne aan, maar daar was ook alles wel mee gezegd. Na wat stormen overleefd te hebben was de eindstelling wel ongeveer in evenwicht. Erik daarentegen had waarschijnlijk met wit moeten winnen tegen IM Koen Leenhouts (2425), maar zijn tegenstander vocht goed terug en hield het eindspel knap remise. Onze kersverse Belgisch kampioen Daniel stond materiaal achter met zwart in een eindspel tegen FM Glen de Schampheleire (2394), maar had daar wel veel activiteit voor terug, wat uiteindelijk genoeg bleek voor remise. Nieuwe aanwinst Sebastian kon met wit tegen Simon Provoost (2208) geen potten breken, en tekende vrij snel de vrede.

De overwinningen kwamen op naam van Robin, die een mooi kwaliteitsoffer met zwart strak tot winst voerde tegen Hans Groffen (2026), Steven, die FM Warre de Waele (2280) langzaam maar zeker wegspeelde, en Thibaut, die FM Rein Verstraeten (2372) eveneens weinig kans liet.

De enige nederlaag kwam op naam van Zyon, die zijn meerdere moest erkennen in een zeer sterk spelende IM Helmut Cardon (2385), die een klein positioneel plusje om wist te zetten in pionwinst, en dat vervolgens converteerde tot een vol punt.

Al met al een geslaagde start dus, en in de volgende ronde mogen we proberen deze goede lijn door te zetten tegen landskampioen LSG.

Voor alle uitslagen, zie: https://knsb.netstand.nl/scores/index/18


Geen opmerkingen: