zondag 26 april 2015

Hoe mooi kan het zijn...

Succes hebben in het schaken is niet vanzelfsprekend. Hard werken, heel wat uren maken en tegenslagen incasseren. Iedere schaker kent dat wel, maar toch zetten we door. Voor die mooie momenten!

                                Julian van Overdam scoort het beslissende punt in de beslissende wedstrijd!
Gister was dan die dag, Charlois Europoort clubkampioen van Nederland! Een fantastisch resultaat dat na jaren hard werken tot stand is gekomen. Drijvende kracht achter dit alles is Michel de Wit die het eerste team na jaren uit de derde klasse wist te spelen. Toen het seizoen erop de broers Van Overdam besloten extern uit te komen voor Charlois Europoort zag Michel zijn kans schoon. Diverse trainers werden aangetrokken om de jongens te begeleiden.

Michel de Wit de drijvende kracht achter het succes van Charlois Europoort
Jan, Julian, Roger, Marco, Michel, Dick en Valery vormden de basis van het team, aangevuld met diverse IM's en GM's die Michel had weten te strikken met zijn connecties in het Nederlandse en Belgische schaakwereldje.
Verscheidene heroïsche gevechten met vooral het team van Kennemer Combinatie werden door de jaren heen uitgevochten. Totdat dit seizoen de rentree werd gemaakt in de Meesterklasse.
Helaas was ons Dick de Wit door ziekte ontvallen en Marco Kirana was iets anders dan schaken op zijn levenspad tegengekomen. Maar ondertussen had een nieuwe ster zich gemeld: Robin Lecomte, een jongen die het hele traject van de club doorlopen had. Van klein naar groot bij het onvolprezen 'De Klim-op'en begonnen in het zesde team. Een traject dat dit seizoen uitmondde in een fantastisch debuut in de Meesterklasse.
Robin Lecomte had met 6,5 uit 9 en IM-norm een belangrijk aandeel in de titel
Het team zou Meesterklasse-waardig moeten zijn met zevenvoudig Nederlands kampioen Loek van Wely in ons midden, Erik van de Doel, de Belgische toppers Bart Michiels, Stefan Docx en Mehr Hovhanisian, maar kampioen worden hadden we toch echt niet verwacht.
Namens mij, het bestuur, sponsoren, de leden van Charlois Europoort en iedereen die de club een warm hart toedraagt.

Proficiat !!!
(Ongetwijfeld zullen op deze blog nog meer verslagen en foto's volgen, wellicht door de betrokkenen zelf)
Foto's Harrie Gielen

11 opmerkingen:

Adri zei

Gewoon een superprestatie van het Team en Julian. De tijd tussen beide spelers schommelde op het laatst tussen 25-60 sec.
Ik denk dat Julian (10 min eerder) zich bewust was dat tonnen gewicht op zijn schouders rustte. Van binnen kokend en van buiten ijskoud deed hij zijn zetten uiterst beheerst en precies. Echt ongelofelijk!!

Harry Gielen zei

Het wordt zeer op prijs gesteld wanneer om toestemming wordt gevraagd om mijn foto's te mogen gebruiken....

Peter Kemner zei

Ik sluit me aan bij de reactie van Lendert, een prachtige prestatie! Complimenten voor het team en Michel! En wat een fraaie historische foto met alle toppers op de achtergrond! Ik sluit me tevens aan bij de reactie van Harry, zeer mooie foto's, maar die kun je niet zonder overleg gebruiken natuurlijk. Hopelijk heeft Harry enig begrip voor de euforie.

Lentheman78 zei

Beste Harry,

Allereerst bedankt voor de zeer fraaie foto's die je gemaakt hebt.
Excuses dat ik ze in alle euforie zonder eerst je toestemming te vragen op onze blog gepubliceerd heb.
Echter veronderstel ik wel dat dit enkel reclame is voor je werk aangezien je naam ook links onderin te zien is.

Peter dJ zei

Prachtig !! Daar blijft het natuurlijk niet bij. Het bestuur heeft al plannen voor een feestelijke bijeenkomst, samen met spelers van CE-1, gemaakt. Momenteel wordt er naar een geschikte datum gezocht, in overleg met Michel & co.

Anoniem zei

Een uitgebreid verslag zal binnen enkele dagen verschijnen.

Piet van Dijk zei

Hartelijk gefeliciteerd allemaal. Fantastisch na 43 jaar. De vorige keer was ik erbij (als een van de wedstrijdleiders bij de laatste ronde toen in Arnhem). Een mooie prestatie.
Piet van Dijk

Ton zei

Verslag van LSG: http://lsg-leiden.nl/kampioenswedstrijd/

Ton zei

Waarom zijn de partijen van de kampioenswedstrijd nog steeds niet beschikbaar?

Anoniem zei

:,(

Anoniem zei

Rustig Harry, geen reden om woest te worden