zaterdag 19 mei 2012

Julian de nieuwe snelschaakkampioen

Eerst de voorronden met een aantal noemenswaardige momenten. Zo riep Arjan v/d Leij vlag toen hij in zijn ooghoek zag dat hij viel., het bleek echter zijn eigen vlag te zijn. Uiteindelijk miste hij een halve punt om zich te plaatsen ! Verder een Tjerk die zich plaats voor de finale groep o.a. door te winnen van Arjen Kouwenhoven en Sascha Ottenhof.

Uit deze groep dus Julian van Overdam ( met 100% ) , Arjen Kouwenhoven , Tjerk Tjinga en Cor de Wit naar de finale groep.

De andere groep werd gewonnen door Jophn Leer ( een remise afgestaan ) voor Ben Boog ( 2 remise ), Hans Uitenbroek en Gijsbert Kamerman. Die met 3 uit 7 door het winnen van de onderlinge partij tegen Ab Kamman de finale groep haalde. Bekende snelschaker John van der Laar miste de finale maar net.

De eerste vier in de finale groep zouden zich plaatsen voor de play-offs.

Julian won met slechts een remise tegen Arjen Kouwenhoven, gevolgd door Ben Boog, John Leer en Gijsbert Kamerman, die wederom met de minst mogelijke score de laatste vier haalde ( 3,5 uit 7 )

Hans en Cor gedeeld 5e/6e, Arjen 7e en Tjerk met nul punten laatste.

Play –off  Julian wint met 2 – 0 van John Leer. Duidelijke overwinningen.

Gijsbert staat 1-0 achter, zijn stelling is om te huilen, minder materiaal, iets van een toren, zwaar in de verdediging, minder tijd en Ben heeft een remise nodig. U raadt het al hij wint en het wordt 1-1. Hier en daar wordt al gefluisterd dat er niet van hem te winnen  valt, zou er ………

Helaas maakt Ben een einde aan de illusie. 2 –1

 

Finale Julian – Ben 2 – 0 duidelijk. Gijsbert wint van John met 1,5 – 0,5 en is derde,

Hulde aan Julian.

Ondertussen weet John van der Laar de 2e groep te winnen. Hij eindigt gelijk met Lendert en Arjan maar op sb neem ik aan is hij de winnaar. Dank aan Ruud Kok voor het leiden van deze groep.

Cor de Wit

3 opmerkingen:

Sascha zei

Een geweldige prestatie van Julian

Arjan zei

Ik riep niks, maar zette netjes de klok stil voor Arjen toen hij nog 1 sec had.. de rest vh toernooi was ook beroerd, maar het vluggeren na afloop maakte nog wat goed ;)

felicitaties wederom aan Julian

Ben zei

Ik heb ook een prima avond gehad...en ben blij dat ik nog iemand gelukkig heb kunnen maken.....