zondag 28 maart 2010

1e team eindelijk op koers


Door een 6 - 2 overwinning op Messemaker 1847 1 hebben we de 1e plek in onze poule weten te pakken! We staan nu 2 bord punten los van D.D 1 die gister voor ons goede zaken hebben gedaan door de Kennemer Combinatie een pootje te lichten.
Het wedstrijd verloop was spannender dan de uitslag doet vermoeden.
Als eerste was Valery klaar, hij koos een rustige opening en koos voor niet al teveel compilaties zodat een remise een terechte uitslag was.
Dan Julian tegen Wim Westerveld, een oude bekende van onze club en een stevige tegenstander. Julian kwam met een plusje uit de opening, maar Wim leek later de betere papieren te hebben. Een remise leek het best haalbare, echter Wim blunderde volgens mij en verloor hierdoor de partij.
Op bord 8 speelde Marco een vecht partij, want na de opening gaf ik geen cent meer voor zijn stelling! Frans Bottenberg(oud C/E speler) weet dit soort stellingen normaal tot een goed einde te brengen, maar een van Marco's kwaliteiten is om toch steeds weer zetten de produceren die het de tegenstander moeilijk maken! Hij gooit nooit de handdoek in de ring. En ook nu raakt zijn tegenstander het spoor bijster, dus ook hier remise. Ikzelf dacht dat we het van de staart borden moesten hebben!
De laatste 2 borden remise, een tegenvaller!
Dan Dick die op de frivole toer ging en een stukofferde in een siciliaanse partij.
Hij kreeg er 2 pionnen voor en wat ontwikkelings voorsprong. Het leek mij dubieus.
Paul lijkt er wel raad mee te weten, maar in tijdnood wordt het nog knap lastig voor hem. Dick kreeg in tijdnood nog een kans, maar zag het te laat zodat hier door Paul de gelijkmaker werd gemaakt.
Op bord 6 zorgde ikzelf voor de voorsprong. Ik speelde tegen Arjan. In een Weense partij kwam Arjan er niet echt aan te pas.
Nog 3 borden te gaan, die inmiddels alle 3 gewonnen staan!
Andy op 5 kreeg een stelling die hem wel ligt. Een positionele stelling met mogelijkheden voor beide spelers. Andy begreep de stelling beter en is dus op de weg terug! Precies op tijd voor de laatste ronde!
Eddy tegen Ed was ook een siciliaanse stelling die wel minder staat voor Eddy, maar snel kan omslaan in het voordeel van Eddy. Ergens in de partij kwam die omezwaai en in tijdnood probeert Ed nog van alles om er eeuwig schaak van te maken met zijn paard en toren ondersteunt door zijn koning.De loper van Eddy dekt alle belangrijke velden zodat Eddy rustig kan doorlopen met zijn pion en het punt kan bij tekenen!
Eddy speelt ook steeds beter.

Dan onze grootmeester Petar! een goede stelling gaat naar de winst en dan de tijdnood fase waarin Petar voor sommige mensen wel erg lang nadenkt. Weet hij wel het tempo? Petar gaat door zijn vlag! Heeft hij de 40 zetten gehaald? Op twitter staat dat Petar verliest op tijd! Na reconstructie zijn er precies 40 zetten gedaan.
Gert-Jan staat een pion achter maar offert een stuk waardoor zijn kansen op remise toe nemen. Petar weet door sterk spel de partij volledig naar zich toe te trekken en na de 2de tijdnood fase het punt te incasseren!

Lees ook het verslag van Messemaker 1847!

2 opmerkingen:

Sascha zei

Netjes hoor. 17 april een belangrijke dag, kan CE1 stunten?? 2 kampioenschappen achter elkaar, een luxepositie voor de club.. enne het wordt dan zeker druk bij thuiswedstrijden in de passage..

Adri zei

CE1 kan zeker stunten, dan moeten ze wel in de sterkst mogelijke opstelling aantreden en niets aan het toeval overlaten, want DD zal alles uit kast halen om een monsterscore neer te zetten.Want om KC1 omver te kegelen met 5,5-2,5is al voorproef van wat er komen gaat.